Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Alles over Mariska Dietz, de beste vriendin van koningin Máxima?

Wellicht is de naam Mariska Dietz je al bekend vanwege haar hechte vriendschap met koningin Máxima der Nederlanden, maar wie schuilt er achter deze bekendheid? In dit artikel gaan we dieper in op het leven van Mariska Dietz, haar relatie met koningin Máxima, haar carrière als interieurdesigner, en de invloed die ze heeft gehad op het koninklijk interieur!

Wie is Mariska Dietz?

Mariska Dietz is een Nederlandse interieurontwerper, geboren op 22 juni 1975. Ze is de vrouw van Theo Dietz, een goede vriend van koning Willem-Alexander. Ze staat bekend als de beste vriendin van koningin Máxima en heeft een indrukwekkende carrière als interieurdesigner.

Haar leven lijkt een sprookje vol luxe feestjes, verre reizen, dure kleding en kostbare interieurs.

Vriendschap met koningin Máxima

Mariska Dietz en koningin Máxima delen al meer dan 15 jaar een hechte vriendschap. Hun connectie is geworteld in een gedeelde passie voor mode en interieur, wat duidelijk naar voren komt in hun opvallend overeenkomende smaak voor zowel binnenhuisinrichting als kledingstijl. De twee vriendinnen worden vaak samen gezien tijdens winkeluitjes, gezamenlijke vakanties of bij bijzondere evenementen zoals de Dutch Design Week. Het is een mooie vriendschap, ontstaan uit gedeelde interesses.

koningin maxima
Credits: Roel Wijnants

Carrière

Mariska Dietz is niet alleen bekend als vriendin van de koningin; ze heeft daarnaast een enorm succesvolle carrière opgebouwd. Als trotse eigenaar van Maris Haute Design heeft ze haar naam gevestigd als de ‘interieurdesigner van de sterren’. Haar werk gaat verder dan simpelweg het inrichten van doorsnee huizen; ze stylet enorm luxe villa’s en heeft ook invloed gehad op het interieur van het koninklijk paleis. Mariska staat bekend om haar talent om elke lege ruimte te transformeren tot iets prachtigs, hiermee heeft ze enorme bekendheid gecreëerd.

Familie en relaties

Mariska Dietz is getrouwd met Theo Dietz, een welvarende man en goede vriend van koning Willem-Alexander. Door haar huwelijk kwam ze in aanraking met de koninklijke familie, waaronder met koningin Máxima. Deze connectie heeft de basis gelegd voor de hechte vriendschap tussen Mariska Dietz en koningin Máxima.

Invloed op koninklijk interieur

Mariska Dietz heeft niet alleen luxe huizen ontworpen, maar ook het interieur van het koninklijk paleis vormgegeven. Tijdens de renovatie van Paleis Huis ten Bosch was ze actief betrokken en kreeg ze de verantwoordelijkheid voor de inrichting van een deel van het paleis. Samen met koningin Maxima bezocht vriendin Mariska Dietz het textiel museum in Tilburg, hoogstwaarschijnlijk op zoek naar geschikte gordijnen. Het vormgeven van het paleisinterieur is een indrukwekkende opdracht geweest, met een investering van ongeveer €60 miljoen.

Bekijk hier de interieur website van Mariska Dietz.

pand mariska diets keizersgracht
Het pand van Mariska Dietz aan de Keizersgracht wist ze voor een miljoenenbedrag te verkopen. (Bron: Quote)

Veelgestelde vragen

Wie zijn nog meer vriendinnen van koningin Maxima?

Koningin Maxima heeft verschillende vriendinnen, waaronder Samantha, Valeria, Florencia, en Cynthia. Ze hebben een hechte vriendschap die al in hun jeugd begon.

Voor hoeveel is het appartement van Mariska Dietz aan de Keizersgracht verkocht?

Het fantastisch appartement van Mariska Dietz aan de Keizersgracht in Amsterdam is verkocht voor €2,75 miljoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook