Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Make-up en lenzen dragen? 5 tips!

Helaas zijn lenzen en make-up niet altijd een goede combinatie. Misschien heb jij het ook weleens meegemaakt dat er mascara op je contactlens terechtkomt, met irritatie en in sommige gevallen zelfs een ontstoken oog tot gevolg! Niet fijn toch? Daarom lees je hieronder een aantal tips om het dragen van make-up en lenzen tegelijk te vergemakkelijken! 

1. Hygiëne is heel belangrijk!

Onze eerste tip is misschien een open deur, maar we zullen het nog maar een keer luid verkondigen: hygiëne is dus heel belangrijk als je multifocale lenzen draagt! Aangezien je de lens letterlijk op je oogbal draagt, is de kans op irritaties en infecties groot. Zorg er daarom voor dat je altijd je handen grondig wast voordat je je lenzen pakt en aan je ogen zit. Kijk daarnaast ook naar de houdbaarheid van je make-up. Mascara kun je eigenlijk bijvoorbeeld maar drie tot vier maanden na het openen bewaren en gebruiken, omdat er anders teveel bacteriën op zullen zitten die zich vermenigvuldigen. En ook niet geheel onbelangrijk: leen geen make-up van anderen en leen jouw eigen make-up ook niet uit!

2. Welke volgorde: eerst lenzen of eerst make-up?

Je kunt beter eerst je lenzen in doen en daarna pas je make-up doen. Breng je namelijk eerst de make-up aan, dan loop je een grotere kans dat er vuiltjes in je ogen komen. Aan het einde van de dag is het beter om eerst je lenzen eruit te halen en daarna pas je gezicht schoon te maken. In make-up remover zit namelijk vaak olie. Als je dit per ongeluk in je ogen wrijft, dan komt de contactlens daar ook mee in aanraking en dat is niet zo goed voor de lens. 

3. Producten die je beter kunt vermijden

Poeder is zo’n product dat je beter kunt vermijden als je lenzen draagt. Zonder lenzen knipper je met je ogen om poederdeeltjes te verwijderen, maar met lenzen in kan het poeder tussen de lens en je oog plakken. Dit kan het oog flink irriteren. En draag je eyeliner? Dan is het beter om voor vloeibare eyeliner te gaan, want oogpotlood brokkelt makkelijk af waardoor er deeltjes in je oog en dus ook op je lens terechtkomt.

4. Liever geen waterproof mascara

Gebruik je mascara? Kies dan liever niet voor de waterproof variant. Deze kan namelijk vlekken op je lenzen achterlaten die je niet makkelijk eruit kunt “knipperen” of schoonmaken met lenzenvloeistof. Ook mascara’s met een “verlengend” of “verdikkend” effect kun je beter vermijden, want hier zitten minuscule vezeltjes in die dus ook op je lens terecht kunnen komen.

Tip: breng de mascara niet te dicht bij de wimperhaar-wortel aan. Begin een beetje halverwege en veeg met het borsteltje naar het uiteinde toe.

5. Voorkom droge ogen

Lenzen drogen je ogen vaak een beetje uit. Heb je hier ook last van? Breng dan oogdruppels aan voor je je make-up doet, maar overdrijf niet. Teveel oogdruppels kunnen er namelijk voor zorgen dat je make-up uitloopt en dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken