Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Maak je tuin gezellig met deze zes tips

Het mooie weer staat voor de deur. De komende tijd zullen we dan ook weer meer buiten te vinden zijn. Heerlijk in de tuin genieten van de warme zomer zon. Om optimaal te kunnen genieten, kun je een paar aanpassingen in je tuin doen. In deze blog delen we een aantal tips, zodat jij deze zomer nog meer plezier van je tuin hebt. 

Houd je tuin netjes

Het is misschien vanzelfsprekend, maar door je tuin netjes te houden creëer je al een prettige uitstraling. Wanneer je een gazon hebt, kun je het gras regelmatig maaien. Onkruid tussen de bestrating weghalen, groene aanslag verwijderen en gevallen blad opruimen zijn ook manieren om je tuin zo netjes mogelijk te houden.

Creëer schaduw op een stijlvolle manier

In de warme zomerzon is het fijn als je af en toe even in de schaduw kunt zitten. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een parasol of tuinscherm, maar ook met een schaduwdoek. Met een schaduwdoek creëer je op een stijlvolle manier een schaduwplek. Een schaduwdoek is tenslotte een mooie aanvulling op je tuin. De schaduwdoeken zijn in verschillende maten, vormen en afmetingen verkrijgbaar. Zo past er altijd wel een bij jouw tuin en kun je het doek naar wens uitkiezen! 

Kleed je tuin aan met accessoires

Je tuin kun je gemakkelijk gezelliger maken met verschillende accessoires. Met windlichten, kussentjes, plaids of bloemen kom je al een heel eind. Kussentjes en plaids maken een loungeset bijvoorbeeld al een stuk gezelliger. Op een tafel kun je een bloempot met viooltjes plaatsen om dit ook wat aan te kleden. Om voor sfeer te zorgen zijn windlichten en kaarsen een hele goeie optie. Plaats in de windlichten wat kaarsen en steek ze aan wanneer het donker wordt. Ook kun je losse kaarsen op de tuintafel plaatsen voor een gezellig effect. Citronella kaarsen zijn een echte aanrader. Deze kaarsen zorgen namelijk voor een goede sfeer én houden muggen op afstand. 

Planten, bloemetjes en bijtjes

Planten en bloemen brengen groen en kleur in je tuin. Daarnaast trekken ze ook vlinders, bijen en andere insecten aan. Dit zorgt voor een beetje levendigheid in de tuin. Poot wat planten en bloemen in je tuin om de tuin een upgrade te geven. Heb je geen plek om planten en bloemen te poten? Plaats dan je planten in potten die je op de bestrating kunt plaatsen. Kleurrijke potten doen ook wonderen!

Buitenkleed

Tegenwoordig is een buitenkleed helemaal hip en trendy. Dit is ook niet voor niets, want zo’n leuk buitenkleed brengt wat kleur en een huiselijke sfeer met zich mee. Je kunt ze in allerlei printjes, groottes en kleurtjes aanschaffen. Mocht je niet heel tevreden zijn met je betegeling, dan is een buitenkleed ook een goede uitkomst voor jou! 

Pimp je schutting

Een kale schutting kan soms voor een opgesloten en hokkerig gevoel zorgen. Verschillende klimplanten kunnen de schutting al snel een hele andere look geven. Ga bijvoorbeeld voor een clematis met bloemen. Zo breng je direct wat groen én wat kleur in de tuin! Naast beplanting kun je ook kiezen voor een lichtslinger. Deze kun je aan de schutting bevestigen en creëert in het donker een gezellige sfeer. Daarnaast zijn schilderijtjes of tuinschermen ook een mooie manier om je schutting te decoreren. Een cortenstaal tuinscherm met een mooi patroon is bijvoorbeeld een echte eyecatcher in jouw tuin. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook