Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Maak je huis winterklaar met deze tips

Zie jij op tegen de kou en donkere dagen van de winter? Door je huis extra gezellig te maken, ben je er beter op voorbereid en is het bovendien fijner om thuis te zijn. Je zult niet de enige zijn die aan het begin van de winter de behoefte voelt om zijn huis winterklaar te maken. Als mens zijn we in de winter namelijk van nature geneigd om ons terug te trekken en hoe kan dat beter dan in een gezellig huis waar je je helemaal in thuis voelt?

Schaf een lading kaarsjes aan

Het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van een winters huis is natuurlijk kaarsjes. Ze zijn namelijk de perfecte sfeerverlichting en ideaal voor knusse avondjes thuis op de bank. Wat je erg veel in de woonbladen ziet momenteel, is een bonte verzameling van allerhande theelichtjes en kandelaars bij elkaar. Velen daarvan zijn van glas, maar ook kaarshouders van natuursteen zijn erg sfeervol. Combineer ze gerust allemaal onderling, want in de winter kun je eigenlijk niet genoeg kaarsjes hebben. Pas wel op met kleine kinderen en huisdieren, want kaarsjes aansteken is natuurlijk niet geheel zonder risico.

Zorg voor de juiste raamdecoratie

Waar het in de lente en de zomer nog niet zo erg was dat mensen een beetje naar binnen konden kijken, is dit in de winter behoorlijk storend. Het wordt immers al super vroeg donker waardoor je veel eerder de gordijnen dicht wilt doen. Rolgordijnen zijn in dat geval erg handig, want deze kun je ook vast deels dicht doen als je daar de behoefte aan hebt. Zo voorkom je een grote inkijk wanneer het schemert en sluit je ze pas volledig als het echt donker is. Volg je graag de trends op het gebied van raamdecoratie? Ga dan voor houten jaloezieën. Deze ogen heel natuurlijk en passen daardoor in elk interieur.

Ga voor zachte stoffen

In de winter wil je natuurlijk comfortabel zijn en dat lukt het beste in een interieur dat je lijkt te omarmen. Schaf om die reden kussens, dekens en kleedjes aan van zachte materialen. Een fijne schapenvacht naast je bed maakt ’s ochtends vroeg opstaan een stuk makkelijker, en die zachte kussens op de bank doen je erin willen verdwijnen. In de winter mag je het jezelf best wat comfortabeler maken en dat geldt natuurlijk niet alleen voor je interieur. Ook een kritische blik op je kledingkast laat zien wat je nog nodig hebt. Een zachte, flanellen pyjama bijvoorbeeld of een comfortabel huispak waarin je ook gerust naar de supermarkt kunt. Zijn jouw garderobe en interieur al helemaal klaar voor de winter?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook