Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Maak een plan voor de renovatie van je tuin dit voorjaar

Ben je ontevreden over de huidige indeling van de tuin? Wil je nog meer uit deze ruimte kunnen halen komende zomermaanden? Gebruik het voorjaar om de tuin te renoveren! Bij een renovatie van de tuin kun je kiezen voor het toevoegen van een fraaie laurierhaag. Zo voorzie je de tuin direct van meer kleur en bied je een beschutte plek aan verschillende soorten vogels, egels en insecten. Het laat de tuin leven! Kies bij het planten van nieuwe struiken en hagen voor winterharde planten, die hun blad bij voorkeur behouden in de winter. Het maakt dat het ook na de herfst een feestje is om door je tuin te wandelen. Met uitsluitend bladverliezende planten zou de tuin al snel erg dor en verlaten ogen in de winterperiode. 

Creëer knusse hoekjes met verschillende soorten hagen 

Het gebruik van een laurier- of bijvoorbeeld beukenhaag van Haagplanten.net biedt je de mogelijkheid om knusse hoekjes in de tuin te creëren. Zeker een groot stuk grond leent zich hier goed voor! Maak bijvoorbeeld een hoekje voor een tweede terras, waar je als gevolg van het gebruik van de haagplanten heerlijk beschut zit. 

Of kies voor het gebruik van een beukenhaag rond een nieuw aangelegde moestuin. Een moestuin biedt veel voordelen! Het laat je kinderen kennismaken met de natuur en verschillende soorten flora en fauna. Denk aan het leven in de moestuin, de mogelijkheid om je kinderen het groeiproces van verschillende groenteplantjes te laten volgen van een zaadje tot een te oogsten krop sla, enzovoorts. Daarbij is niets lekkerder in een verse salade dan de onbespoten groente uit je eigen tuin! 

Maak gebruik van led spots in de indeling van je tuin 

Veel mensen trekken de gordijnen in de wintermaanden al snel dicht, om niet naar het zwarte gat dat hun tuin vormt te hoeven kijken als het donker wordt. Voorkom dat je de tuin als zwart gat gaat zien, door deze van led spots te voorzien. Met deze moderne en duurzame tuinverlichting kun je specifieke planten of bijvoorbeeld hoekjes in de tuin accentueren. Het aanleggen van de tuinverlichting is tegenwoordig heel eenvoudig. Er zijn diverse systemen die je gemakkelijk zelf aansluit. Kijk bijvoorbeeld eens naar moderne In-Lite tuinverlichting. De verlichting gaat jaren mee en kan zonder hulp van een elektricien worden aangesloten. 

Tip: combineer de tuinverlichting met een lichtsensor, zodat deze automatisch inschakelt als het buiten schemerig begint te worden. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken