Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Lip filler in Amsterdam halen? Zo ziet een behandeling er uit!

Het is hét schoonheidsideaal: volle, stevige lippen met prachtige, scherpe contouren. Daarom is een lip filler behandeling al jaren steevast een van de meest populaire cosmetische ingrepen om te ondergaan. En dit schoonheidsideaal is niet alleen gewild onder beroemdheden, maar ook de ‘gewone mens’ wil steeds vaker een lip filler in Amsterdam laten zetten. Maar hoe gaat zo’n behandeling nou echt? We keken achter de schermen mee bij een van de beste cosmetische klinieken die ons land rijk is, en dit is hoe het ging!

Een lip filler in Amsterdam begint met een intakegesprek

Het is belangrijk dat je eerst een intake- of adviesgesprek aangaat met de cosmetisch arts die je gaat behandelen. De arts zal kijken naar het natuurlijke volume van je lippen en je adviseren hoeveel filler je een natuurlijk resultaat zal geven. Ook krijg je verschillende opties voorgelegd: wil je je hele lippen voller laten lijken, alleen je lipcontouren bijwerken of je cupidoboog accentueren? De keuze is aan jou!

Daarna worden je lippen verdoofd met een verdovingscrème of middels een tandartsverdoving. Daardoor voel je vrijwel niks van je behandeling. Overigens wordt het krijgen van een lip filler in Amsterdam over het algemeen sowieso niet als pijnlijk ervaren.

Na je lip filler in Amsterdam

Na de behandeling mag je je lippen koelen om de zwelling iets tegen te gaan. Je krijgt daarnaast nog wat dringende adviezen mee: om infecties te voorkomen is het belangrijk dat je deze ook opvolgt. Probeer de eerste dag direct contact met de huid te voorkomen, draag geen make-up en doe ook geen lippenstift of lippenbalsem op. Ook dien je je bezoekje aan de zonnebank of sauna met twee weken uit te stellen.

Is een lip filler niet gevaarlijk?

We kennen allemaal wel de horrorverhalen uit het buitenland: mensen met misvormde spieren, gezichten of lippen. Het is het resultaat van verkeerde stoffen die ingespoten worden, op de verkeerde plek en zonder de benodigde kennis. Soms gebruiken mensen in het buitenland namelijk een stof genaamd synthol, olie, of zelfs vaseline-achtige producten om zichzelf mooier te maken tegen een scherpere prijs. Dat gaat altijd zonder een cosmetisch arts te raadplegen. En dat is levensgevaarlijk.

In Nederland hoef je niet bang te zijn voor dat soort malafide praktijken. In ons land is het laten zetten van een lip filler in Amsterdam namelijk helemaal gereguleerd. Door strakke regelgeving verlopen cosmetische behandelingen in Nederland altijd via een cosmetisch arts: dit is sinds 2019 een beschermde titel, dus niet iedereen mag zich zomaar een cosmetisch arts noemen. Daarnaast is het in Nederland verboden om permanente fillers te gebruiken, die ernstige en permanente complicaties kunnen veroorzaken.

Dit zit er in je lip filler als je ‘m in Amsterdam laat zetten

Voor een lip filler in Amsterdam wordt geen Botox voor gebruikt, maar hyaluronzuurfiller. Wellicht komt de term hyaluronzuur je wel bekend voor: deze stof zit vaak ook in andere beauty producten. Het komt van nature voor in de huid en zorgt voor hydratatie. Je lichaam breekt hyaluronzuur vanzelf weer af, waardoor je dus op een veilige manier een tijdelijk effect krijgt. Meestal blijft het effect 6 tot 12 maanden zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken