Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De leukste Nederlandse stranden om te bezoeken!

Eindelijk worden de dagen weer een stukje langer, gaat de zomertijd weer in en geeft de thermometer dikwijls een graad aan in tientallen. De vogels fluiten en de bloemetjes gaan weer bloeien; we zitten in de lente! Bijna elke Nederlander was eraan toe, want de grijze dagen van de winter brengen nou eenmaal een verslechtert humeur met zich mee. Het is tijd om er op uit te trekken, de buitenlucht weer te ruiken en dagjes op stap te gaan! Goed voor de fysieke én mentale gezondheid. Ben je aankomende weekenden van plan een dagje met de auto op stap te gaan? Heb je er wel eens over nagedacht dat het ook in de lente heerlijk kan zijn om een strand te bezoeken? Op de Nederlandse stranden maak je de mooiste strandwandelingen, al helemaal als het zonnetje lekker schijnt! Lees snel welke stranden onze favorieten zijn! 

Castricum

Een ruim half uurtje boven Amsterdam kom je bij het prachtige Castricum aan zee. Via de duinweg, welke omringd is door bossen, rijd je gemakkelijk naar de parkeerplaats en sta je met een paar stappen op het strand. Castricum heeft een uitgestrekt strand, waar je een heerlijke wandeling kan maken. Daarnaast zijn de duinen in Castricum erg toegankelijk, waardoor je heerlijk in de duinen zou kunnen zitten voor een lunch. Als je toch liever ergens anders luncht dan in het zand, is dat in Castricum geen probleem; er zijn genoeg hippe en leuke strandtenten waar je heerlijk kan lunchen! 

Bloemendaal en Zandvoort

Via Haarlem ben je in een mum van tijd in Zandvoort óf Bloemendaal. Onze tip? Kies één van de twee plaatsen uit en zet hier je vervoersmiddel neer. Vervolgens loop je van Zandvoort over het strand naar Bloemendaal -of andersom natuurlijk- en geniet je hier van een heerlijke lunch! Na de lunch kan je dezelfde route weer teruglopen; een fijne strandwandeling en de afstand tussen Zandvoort en Bloemendaal is relatief klein. 

Noordwijk en Lisse! 

Lisse, hoor ik je denken, daar ligt geen water in de buurt! Helemaal correct, maar wel de Keukenhof. Met de mooiste rode rozen, tulpen en andere soorten bloemen, kan je een perfecte dag uit combineren door eerst de Keukenhof te bezoeken en daarna een wandeling te maken en te lunchen op het strand van Noordwijk. Lisse en Noordwijk liggen 20 minuten uit elkaar; perfecte afstand dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken