Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waar let je op bij het kopen van een Refurbished desktop? 3 Tips!

Bij het kopen van een refurbished desktop zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden voordat je je aankoop doet. Computerreparatiebedrijven bieden gebruikte computers aan die zijn geïnspecteerd en getest om er zeker van te zijn dat ze net zo goed werken als nieuwe apparaten, dus het is belangrijk om te weten waar je op moet letten voordat je iets koopt. Met deze 3 tips weet jij waar je op moet letten!

1. Weet wat je nodig hebt

Het eerste dat je moet overwegen, is waarvoor je je refurbished desktop precies gaat gebruiken. Heb je het nodig voor entertainment, zaken of beide? Als je begrijpt wat voor soort software en programma’s je op je systeem gebruikt, kun je jouw opties wat betreft prijs en specificaties beperken. Als gamen bijvoorbeeld een van je belangrijkste interesses is, neig je misschien naar een krachtiger systeem dan iemand die niet veel games op zijn computer speelt.

Of je nu naar een nieuw systeem zoekt of naar een refurbished systeem, het is en blijft belangrijk om te weten waarvoor je het apparaat gaat gebruiken. Het kan namelijk tot in de honderden euro’s schelen!

2. Kwaliteitsgarantie

Het is algemeen bekend dat refurbished producten meestal zo goed als nieuw zijn, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je een slecht presterende desktop koopt. Het is echter belangrijk om te kijken naar welke kwaliteitsborging is gedaan voordat de aankoop verricht. Stel vragen over hoe lang het door de garantie wordt gedekt (90 dagen voor de meeste retailers) en of fabrieksfouten ook worden gedekt.

Een goede klantenservice is ook belangrijk bij het kopen van refurbished computers. Hoe helpen ze je als er iets misgaat? Zullen ze het apparaat bij je ophalen voor eventuele reparatie, of moet je hem zelf opsturen?

3. Koop bij een geautoriseerde verkoper

Geautoriseerde verkopers of verkooppunten bieden de garantie dat jouw gereviseerde computer wordt geleverd met een soort garantie. Als er iets gebeurt en je refurbished desktop kapot gaat, kun je hem laten repareren of vervangen. Daarom is het een goed idee om alleen via een geautoriseerde verkoper te kopen. Apple biedt bijvoorbeeld een jaar beperkte garantie op zijn refurbished producten. Dus als er binnen een jaar iets misgaat, kun je je computer terugsturen voor service.

Als je echter van iemand anders dan een geautoriseerde verkoper hebt gekocht, is er geen garantie dat eventuele garanties op jouw product worden overgedragen. En als ze dat niet doen, kan het zijn dat je honderden euro’s aan reparatiekosten kwijt bent wanneer het refurbished apparaat kapot is. Doe daarom jezelf een plezier, en koop een refurbished desktop altijd bij een geautoriseerde verkoper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook