Full Width Featured Image With Sidebar

Een nieuwe keuken inrichten is een groot project. Welke kleuren en materialen kies je bijvoorbeeld, en waar kan een vaatwasser en oven ingebouwd worden? Hoe groot moet het aanrechtblad zijn en kies je nog voor een gasfornuis of ga je elektrisch koken? Allemaal vragen die goed zijn om te beantwoorden voor je jouw keuken ontwerpt.

Het begint met de basis

Als je kiest voor een compleet nieuwe keuken, kun je bij het begin beginnen. Wat wordt het ontwerp; zit er een hoek in de keuken en waar komt die? Voor een praktische indeling kun je het beste zorgen dat je zo min mogelijk in die hoek moet doen. Qua opbergruimte kun je er handig gebruik van maken, kies bijvoorbeeld voor een hoekkast die je aan twee kanten open kunt klappen. Zo kun je veel keuken artikelen in de opbergruimte kwijt. 

Voorbereiding, koken, spoelen

Als je eenmaal weet wat het ontwerp van de keuken wordt, kun je ook de praktische zaken uitdenken. Sta je vaak in de keuken en maak je uitgebreide gerechten, heb je wellicht een groot werkblad nodig waar je veel voorbereidingen tegelijk kunt treffen. Dan kun je ook denken aan een wat groter gasfornuis waar meer pannen tegelijk op het vuur kunnen. Mocht je overstappen op elektrisch koken is het ook goed om te bedenken waar de kookplaat dan precies geplaatst moet worden.

Een vaatwasser moet op een handige plek worden ingebouwd, waar dit ook qua aansluiting klopt. En maak je ook plek voor een inbouwoven, of kies je liever voor een los apparaat zoals een PowerXL multicooker 12-in-1, die je na gebruik ook weer op kunt bergen?

Het leukere werk

Als de indeling van de keuken praktisch helemaal klopt, kun je nadenken over de leukere dingen; de kleur van de keuken, het ontwerp van de keukenkastjes en het uitkiezen van het werkblad. Voor een tijdloze keuken kun je het beste kiezen voor neutrale tinten. Een uitgesproken kleur die je nu aanspreekt, gaat je misschien na verloop van tijd tegenstaan, en met een keuken wil je toch wel langere tijd kunnen doen. Een interieurtrend die zich nog steeds voortzet is het gebruik van natuurlijke materialen. Kies voor het werkblad van de keuken bijvoorbeeld voor een natuurlijke look.

Als je eenmaal besloten hebt de keuken aan te pakken, kun je helemaal los op het ontwerp, de kleuren en de materialen die je gebruikt. Zo sta je voor je het weet te koken in jouw droomkeuken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken