Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Koeriersverzekering afsluiten? Hier moet je rekening mee houden!

Wil je als zelfstandig koerier beginnen? Dan moet je allereerst zorgen dat je een bestelbus hebt. Als je al zo’n bus bezit, mag je er niet direct mee de weg op. Je moet hem namelijk eerst verzekeren. Hiervoor sluit je geen standaard zakelijke autoverzekering af, maar een koeriersverzekering. In deze tekst lees je waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van een verzekering voor koeriers.

Waar vind je een koeriersverzekering?

Veel beginnende koeriers denken dat een koeriersverzekering afsluiten niet lastig kan zijn. Helaas heeft dit behoorlijk wat voeten in de aarde. Dit komt vooral doordat veel verzekeraars terughoudend zijn als het aankomt op het verzekeren van een auto die voor koerierswerkzaamheden gebruikt wordt. Er zijn zelfs verzekeraars die het gebruik als koerier zowel op de polis als in hun voorwaarden uitsluiten. Hierdoor denk je mogelijk dat je geen koeriersverzekering af kun sluiten.

Gelukkig is het niet zo dat alle verzekeraars koeriers weren. Wanneer je zo’n verzekering af wilt sluiten, kun je onder meer terecht op 123bestelautoverzekering.nl. Deze partij heeft jarenlange ervaring en goede afspraken met verzekeraars. Vandaar dat koeriers zich hier betrekkelijk makkelijk kunnen verzekeren. Bovendien betaal je niet onnodig veel voor een koeriersverzekering.

Voorwaarden waar je aan moet voldoen

Het is niet zo dat iedere koerier een koeriersverzekering af kan sluiten. Koeriers moeten namelijk aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo mag de regelmatige bestuurder van het voertuig bijvoorbeeld niet jonger zijn dan 25 jaar. Daarbij komt dat je alleen verzekerd bent voor koerierswerkzaamheden binnen Nederland. Bovendien mogen er de laatste vijf jaar geen schuldschades op naam van de bestuurder of het bedrijf geregistreerd zijn. De laatste voorwaarde heeft betrekking op het voertuig. Een koeriersauto mag namelijk niet ouder zijn dan 10 jaar. Wanneer dit wel het geval is, kun je hier geen koeriersverzekering voor afsluiten.

Hoe verzeker je een koeriersauto?

Als je aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, kun je een koeriersverzekering invullen. Voordat je zo’n verzekering aan kun vragen, moet je eerst bepalen hoe je jouw voertuig wilt verzekeren. Je kunt namelijk uit drie standaarddekkingen kiezen: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. We leggen hier kort uit wat de dekkingen inhouden.

– WA: verzekerd voor schade die je bij anderen aanricht.
– WA + Beperkt Casco: verzekerd voor schade die je bij anderen aanricht en voor schade aan jouw auto als gevolg van storm, hagel, brand, inbraak, diefstal of joyriding.
– WA + Volledig Casco: verzekerd voor alle bovenstaande zaken en schade aan jouw auto door een aanrijding, botsing of vandalisme.

Naast de basisdekking kun je een koeriersverzekering uitbreiden met één of meerdere aanvullende verzekeringen. Bij de meeste verzekeraars kun je een schadeverzekering inzittenden afsluiten en je aanvullend verzekeren voor rechtsbijstand. Met aanvullende verzekeringen ben je beter verzekerd, maar je betaalt ook een hogere premie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook