Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Klussen in de tuin? 3 Soorten gereedschap die je niet mag missen!

Nu de temperaturen beginnen te stijgen, begint het bij veel mensen te kriebelen om lekker aan de slag te gaan in de tuin. Ben jij van plan om binnenkort te gaan klussen in je tuin? Om je tuin goed op te knappen is er misschien wel meer nodig dan alleen tuinieren. Ook aan het maken en plaatsen van nieuwe borderranden kan bijvoorbeeld nodig zijn om je tuin weer in topconditie te krijgen. Om de mooiste projecten tot een goed einde te brengen is het juiste gereedschap essentieel. In deze blog vertellen we je graag over drie onmisbare soorten gereedschap voor het klussen in de tuin. Lees snel verder!

De afkortzaag

Een afkortzaag, ook wel cirkelzaag of radiaal afkortzaag genoemd, is ideaal voor het zagen van lange, rechte snedes in hout, kunststof of metaal. Super handig dus, want zulke rechte zaagsnedes zijn met andere zaagsoorten veel moeilijker te bereiken. Hij heeft een cirkelvormig, roterend zaagblad waarmee je gemakkelijk door het materiaal heen komt. Dit zou je natuurlijk met de hand kunnen doen, maar met zo’n elektrische zaag gaat dat veel sneller. Met een cirkelzaag kun je bovendien ook in een hoek van 45 en 90 graden zagen, iets wat de andere zaagmachines niet kunnen. Ook kun je met de cirkelzaag heel gemakkelijk je materiaal in een bepaalde hoek zagen, handig voor als je zelf moestuinbakken of plantenbakken wilt maken bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een houten tuinpad?

De grasmaaier

Ook de grasmaaier is onmisbaar wanneer je in de tuin aan de slag wilt gaan. Hiermee zorg je namelijk dat je gazon er strak en verzorgd bij ligt. Zo creƫer je een volle grasmat en krijgen ook de kleinere sprietjes de kans om groot en stevig te worden. Bovendien voorkom je door regelmatig te maaien dat mos en ander onkruid de overhand krijgen op je grasveld. Groeit je gras snel? Dan is het verstandig om twee keer per week je gras te maaien. Zorg wel dat je je gras altijd maait als het droog is, daardoor kan je machine verstopt raken.

De heggenschaar

Heb je een heg in de tuin? Dan is het belangrijk om deze regelmatig bij te houden met een heggenschaar. Voor wat grotere tuinen met een heg als afscheiding raden wij aan om voor een elektrische heggenschaar te kiezen. Met een elektrische heggenschaar kun je takken tot wel anderhalve centimeter gemakkelijk doorzagen. Voor een compacte sierhaag is een handmatige heggenschaar voldoende. Een aantal tips voor de aanschaf van een heggenschaar:
– Hoe korter de zwaardlengte, hoe makkelijker je de schaar kunt hanteren. Bij brede hagen kun je beter kiezen voor een grotere lengte.
– Kies voor een heggenschaar met dubbelvoudige messen. Dit geeft een mooier snoeiresultaat.
– Let ook op het gewicht. Hoe meer gewicht, hoe zwaarder de heggenschaar is om mee te werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken