Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Jouw streefgewicht behalen én behouden

Je lichaamsgewicht bepaalt in belangrijke mate jouw gezondheid en daarmee de kwaliteit van jouw leven. Kamp je met overgewicht? Dan is de kans groot dat je fysiek en mentaal niet lekker in je vel zit. Klinkt dit voor jou herkenbaar en wil je inderdaad wat kilo’s kwijtraken? Maar wil dit ondanks diverse pogingen tot op heden nog niet lukken? Geen zorgen! Middels de juiste methode kun jij jouw streefgewicht behalen én behouden.

Beweging: essentieel in het afvalproces

Veel mensen zijn op een bepaald punt in hun leven ontevreden over hun lichaamsgewicht. In deze situatie kiest men vaak voor een crashdieet. Hiermee bereik je immers snel het gewenste resultaat. Maar deze manier van afvallen is niet gezond. Je kunt deze manier van leven dan ook niet langdurig volhouden. Dit heeft tot gevolg dat je uiteindelijk weer in oude patronen zult vervallen. Het resultaat dat je met een crashdieet behaalt is doorgaans dan ook niet van lange duur. Wil je jouw streefgewicht wel behouden? Kies dan voor een gezonde afvalmethode. Start met meer beweging! Bewegen is essentieel in een gezond en effectief afvalproces. Je zult niet afvallen met wandelen als je ongezond blijft eten. Maar jouw bewegingspatroon is wel heel bepalend voor het uiteindelijke succes van jouw afvalpoging.

App die bewegen leuker maakt

Wanneer je af wilt vallen, is het belangrijk dat je meer gaat bewegen. Meer bewegen klinkt voor veel mensen als een grote uitdaging. Zit je bijvoorbeeld hele dagen op kantoor? Dan denk je wellicht dat een ander bewegingspatroon onmogelijk is. Maar niets is minder waar. Bewegen is makkelijker dan je denkt. Ga in jouw lunchpauze bijvoorbeeld niet achter een computer zitten eten. Maar ga naar buiten en maak een wandeling. Jouw lichaam en daarmee uiteindelijk ook jouw geest worden hier blij van. Wil je de beweging echt effectief opvoeren? En wil je meer bewegen voor jezelf ook daadwerkelijk leuker maken? Download dan de gezondheid app. Deze app motiveert jou om meer te bewegen. De app maakt bewegen echt leuker. 

Jouw voedingspatroon veranderen

Voor het verliezen van lichaamsgewicht is beweging onwijs belangrijk. Maar daarnaast moet je ook jouw voedingsinname niet onderschatten. Deze twee aspecten moeten met elkaar in balans zijn als jij wilt afvallen. Ga je enkel meer bewegen, maar blijf je ongezond eten? Dan zal het behalen van jouw streefgewicht heel lastig worden. Focus dus op beweging en op voeding. Beweeg meer en voer zo de vetverbranding op. Maar voed jouw lichaam daarnaast met alle benodigde voedingsstoffen. Jouw lichaam heeft namelijk wel de juiste brandstof nodig om het nodige werk te kunnen verrichten. Zorg dus voor een energiebalans!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook