Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een cadeautje voor jezelf, zo kies je ze!

Je kunt een verlanglijstje maken maar je weet wel zeker dat je krijgt wat je wilt als je het zelf koopt. Waarom zou je dat dan niet gewoon doen?

Het probleem ligt hem bij jezelf. Hoe goed jij jouw eigen persoontje ook denkt te kennen, kan het soms moeilijk zijn om knopen door te hakken of te bepalen waar je nou echt blij van wordt. Heb je het ene product op de korrel, dan wil je stiekem alweer iets anders hebben. En we gaan er maar even niet vanuit dat jouw portemonnee bodemloos is. Dat betekent dat je toch echt heel selectief moet gaan zijn wanneer je op jacht gaat naar een leuk presentje voor jezelf.

Trendy kleding shoppen, een schitterende gouden ring voor dames aan je vinger schuiven, jezelf volstoppen met gebak: het kan allemaal. Maar toch kun je in een diep gat vallen nadat je daad bij woord voegt, omdat achteraf deze keuze het toch niet helemaal waard is geweest. Hoe voorkom je een dergelijke teleurstelling? Die is nooit voor de volle honderd procent uit te sluiten, maar we hopen dat het lukt met behulp van onderstaande tips.

Wat ontbreekt er nog?

Stel, je hebt een enorme collectie boeken, films, platen of iets anders dat je verzamelt. Pas wanneer zo’n heel rijtje compleet is, ben je pas blij en ga je weer over op een andere focus voor je hamsterwoede – of een compleet andere hobby, dat kan natuurlijk ook. Hoe het ook zij, wanneer je in staat bent om een collectie weer iets dichterbij volledigheid kunt krijgen, is dat natuurlijk een mooi doel op zich. Maar dat geldt helemaal wanneer je ook echt iets hebt aan de objecten en producten die je verzamelt. Dat je ervan leert, er plezier uithaalt of iets anders. Verzamelen om het verzamelen is al leuk genoeg, maar waarom niet iets kopen dat op meerdere gebieden waarde heeft?

Toekomstbestendigheid

We hadden hier direct boven ook ‘waar voor je geld’ neer kunnen zetten. Dat is eigenlijk wat we bedoelen. Kijk, een snack heeft vaak een verpakking. De versnapering zelf eet je op en het folie of papier gooi je weg. Zo hoort dat.

Denk daar ook goed aan bij het uitzoeken van een presentje voor jezelf: hoe lang ga je er plezier van hebben? Denk aan kleding. Misschien overweeg je iets te kopen waarvan je weet dat je het niet vaak of lang zult dragen, bijvoorbeeld omdat het seizoen al bijna voorbij is of omdat je smaak zo wisselt. Misschien geef je dan liever je geld uit aan iets waar je blijvend wat aan hebt.

Hopelijk geeft dit je allemaal een beetje perspectief. Veel succes en plezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook