Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Je schuur onder handen nemen? Zo pak je dat aan

In veel tuinen zijn ze verwaarloosd en ouderwets: schuurtjes. Vaak worden ze geplaatst en daarna verslapt de aandacht wat. Zonde, want een schuurtje kan je juist veel ruimte en plezier bieden. Tijd om je schuur onder handen te nemen en een make-over te geven!

Is de dakbedekking nog goed?

Een van de dingen waar je waarschijnlijk nooit aan denkt als je je schuurtje ziet, is de dakbedekking. Bij veel schuurtjes begint de dakbedekking al wat af te brokken. Misschien heb je zelfs al last van kleine lekkages. Dan wordt het tijd om daar wat aan te doen.

De dakbedekking van je schuur vervangen is iets wat je het best kunt laten doen door een vakman. Voor doe-het-zelvers is het vaak een hels karwei en het moet ook nog eens in één keer goed. Door te investeren in een goed dak, investeer je in een ruimte die nog jaren mee kan.

Nieuw kleurtje erop

Verf bladdert vaak snel af op een schuurtje. Dan ziet de schuur er al snel niet meer fraai uit. Een nieuwe kleur op je schuur doet wonderen. Verwijder eerst de oude verf met een brander, met afbijtmiddel of met een verfkrabber. Schuren is natuurlijk ook een optie. Daarna breng je nieuwe verf aan. 


Een andere mogelijkheid dan verven is beitsen. Beitsen betekent dat je je schuur een semi transparante beschermlaag geeft. Daarmee behoud je het natuurlijke karakter van het gebruikte hout. Als je hout verft, zie je dat karakter natuurlijk niet meer.

Hoe zit het met de boeidelen?

Een boeideel is een vorm van dakrandafwerking. Jouw schuur heeft misschien een dakgoot, of een railing waar het water door weg kan. Als je al een tijdje geen onderhoud meer hebt gepleegd aan de schuur, is de kans groot dat het boeideel in niet al te beste staat meer is. Het boeideel vervangen is dan noodzakelijk.

Zelf een boeideel vervangen kan, maar het geniet niet de voorkeur. Het is nog best een technisch werkje, en niet iedereen heeft de tijd en zin om op de ladder te klimmen en ermee aan de slag te gaan. Wanneer je de boeidelen wilt laten vervangen, kost dat zo tussen de 50 en 110 euro per meter. Dat is afhankelijk van de specialist die je kiest, en welk materiaal er gebruikt zal worden.

Investeren in je schuurtje is de moeite waard. Heb je er ook al eens over nagedacht om je schuurtje actiever te gaan gebruiken, bijvoorbeeld door het om te toveren in een tuinkantoor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken