Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • In welke landen kun je flottielje zeilen?

Flottielje zeilen is een van de meest relaxte manieren van vakantie vieren. Toch hebben veel mensen er nog nooit van gehoord. Wat is het precies en welke landen zijn populair? Je leest het in dit artikel!

Wat is flottielje zeilen?

Veel mensen hebben nog nooit van het woord “flottielje” gehoord. Dus wat is flottielje zeilen precies? Een flottielje is een groep van meerdere zeiljachten. Bij flottielje zeilen huur je een eigen zeiljacht en vaar je mee met het flottielje. Zo kun je bijvoorbeeld een zeilboot huren Kroatië om je aan te sluiten bij een flottielje dat in een of twee weken langs de kust van het land vaart.

Hoewel je bij flottielje zeilen dus met je boot onderdeel uitmaakt van een grotere groep, kun je nog prima je eigen plan trekken. ’s Ochtends wordt er door de begeleiding uitgelegd waar er naartoe gezeild wordt, maar je bent vrij om je eigen tempo en route te bepalen. Het is dus niet zo alsof je hele vakantie al vooraf voor je is uitgestippeld. Sterker nog, je kunt iedere dag weer een eigen plan trekken.

Welke landen zijn populair?

Er zijn een aantal landen waarin het flottielje zeilen erg populair is. We noemden net Kroatië al even, maar ook een zeilboot huren Griekenland is iets wat veel Nederlanders ieder jaar weer doen. Griekenland is erg geschikt voor zeilen, omdat er vaak een goede zeilwind staat en het weer in de zomerperiode gemiddeld heel goed is. Als je het iets dichter bij huis wilt zoeken, dan kun je er ook bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan zeilen in Spanje.

Heb je een vaarbewijs nodig?

Je vraagt je misschien af of je een vaarbewijs nodig hebt om mee te kunnen zeilen met een flottielje. Dat moet inderdaad. Hoewel er een boot met begeleiding meevaart, moet je het zeilen in principe zelf doen. Je huurt dan ook zelf een boot, en om een boot te kunnen huren, moet je een vaarbewijs aan kunnen tonen. Het hangt af van het land wel vaarbewijs dit precies in. Zo heb je in Griekenland vaak genoeg aan vaarbewijs 1, maar moet je in Spanje en Turkije altijd over vaarbewijs 2 beschikken.

Heb je geen vaarbewijs en wil je toch graag een keer met een flottielje meezeilen? Dan kan dat alsnog gewoon. Je zult alleen wel zelf een schipper moeten inhuren. Deze zal dan jouw gehuurde zeiljacht voor je zeilen. Hier zijn natuurlijk wel extra kosten aan verbonden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken