Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ik heb mijn tuin verbouwd, wat nu?

Na weken van zwoegen heb je eindelijk je tuin zo verbouwd zoals je het altijd al hebt gewild. Maar er zijn nog een paar puntjes op de i te zetten om de tuin helemaal af te maken. Als je een tuin aanlegt, is het einde net zo belangrijk als het begin. Dan gaat het om de afwerking van de tuin. Denk bijvoorbeeld aan het voegen van de bestrating en het daarna reinigen. En waar moet je eigenlijk heen met al het grondafval dat uit de tuin komt?

De tuin afwerken

Het afwerken kun je laten doen door een ervaren vakman, of zelf doen. Denk bijvoorbeeld aan het zelf reinigen van je bestrating nadat een vakman deze heeft gevoegd. Dat kun je gemakkelijk zelf en het scheelt in de kosten. Uiteraard dien je ook nog het afval dat uit de tuin is gekomen af te voeren. Lastiger dan je denkt, want je kunt er niet zomaar mee naar de milieustraat van de gemeente.

Voeg de bestrating

Als de aannemer het straatwerk heeft gelegd, kun je ervoor kiezen om de bestrating zelf te gaan voegen. Het voegen kan best een klusje zijn dat wat meer aandacht nodig heeft. Want in sommige gevallen kunnen de voegen inzakken en moeten ze meerdere keren gevoegd worden om correct en vlak te liggen. Bij dikkere stenen heeft het voegen meer tijd nodig dan bij dunnere stenen. In principe kun je de voegen van tevoren inwateren. Zegt het je allemaal niets en heb je het idee dat het niet goed komt, dan kun je er altijd een ervaren vakman voor laten komen.

Afval afvoeren

Eén ding wat je zeker wel zelf kunt, is het afvoeren van het afval dat uit de tuin gekomen is. Een afvalcontainer huren is de gemakkelijkste manier om van je tuinafval af te komen. Tijdens het verbouwen en renoveren kun je dan gemakkelijk alle zaken zoals zand of wortels in een grondcontainer gooien. Na afloop van de verbouwing komt de verhuurder de grondcontainer weer ophalen. Hij voert de materialen dan af, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt.

Een container huren kan al vanaf 350 euro voor drie kubieke meter. Over het algemeen heb je aan een container van zes kubieke meter meer dan voldoende.

Reinig je bestrating

Is de bestrating gevoegd? Dan kun je na een tijdje je bestrating gaan reinigen en ziet je tuin er helemaal als nieuw uit. Doe dit het liefst aan het einde van de dag. Zo kun je voorkomen dat vuil in de voegen en de tegels trekt. Gebruik daarvoor een biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken