Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Home gym: 3 must-have fitness accessoires

Voor beginners zijn elastieken en kleine halters voldoende om thuis een fitnessruimte in te richten, want daarmee kun je veel oefeningen doen. Gevorderden kunnen investeren in optrekstangen en kettlebells. Voor wie ruimte beschikbaar heeft, is een krachtstation een uitstekende optie. 

Als je zich nog steeds niet op jouw gemak voelt om naar de sportschool te gaan, kan het gemak van het opzetten van een fitnessruimte in het comfort van jouw huis het probleem oplossen! Dus, wil je thuis beginnen met vrouwelijke bodybuilding? Hieronder presenteren wij 3 artikelen die je zullen helpen geweldige resultaten te bereiken in spiermassatoename en zelfs gewichtsverlies. Bekijk ze!

1. Enkelgewichten

Als je op zoek bent naar gedefinieerde benen en bilspieren, zijn enkelgewichten essentieel! Bij het kopen is de tip om te kiezen voor sets met verschillende gewichten, van 1 tot 5 kilogram, vooral als dit je eerste kennismaking is met female bodybuilding. Dus zelfs als je bijvoorbeeld niet begint met een enkelgewicht van 5 kilogram, kunt je dat gebruiken naarmate je vordert met de oefening. 

2. Kettlebell

Ontstaan in Rusland rond de 18e eeuw, was het oorspronkelijke doel van de uitrusting om de spieren van soldaten te ontwikkelen die tijdens oorlogen meer spierkracht en weerstand zouden hebben om te vechten.

De Kettlebell heeft een diameter van twintig centimeter en de vorm is een holle gietijzeren bal, met een handvat om hem vast te houden. Het gewicht ervan kan variƫren, en het is mogelijk een accessoire te vinden dat 4 kilogram of zelfs 48 kilogram weegt.

Een van de belangrijkste kenmerken van dit accessoire is zijn vorm, waardoor het zwaartepunt kan worden gedifferentieerd en ook het draaimoment van de beweging kan veranderen, afhankelijk van de belasting die de gebruiker gebruikt. Het is zeer belangrijk te onthouden dat Kettlebell oefeningen veilig en soepel zijn, wat betekent dat ze geen enkele vorm van overbelasting van de gewrichten genereren, waardoor het risico van blessures wordt verminderd. 

3. Pilates bal

De pilates bal, ook wel Zwitserse bal genoemd, is een van de meest gebruikte accessoires wanneer de activiteit op de grond wordt beoefend. De bal werkt door een lichte onbalans te genereren in de basis van de bewegingen. Deze instabiliteit is de sleutel tot verbetering van het evenwicht en vermindering van de spanning.

Na verloop van tijd en oefening wordt de leerling die oefent met de pilates bal niet alleen tijdens de lessen, maar ook bij alledaagse activiteiten in het algemeen wilskrachtiger. En aangezien de activiteiten gericht zijn op stretching en flexibiliteit, helpt het accessoire de mobiliteit van het lichaam te verbeteren.

Bovendien helpen oefeningen met de Zwitserse bal het lichaam te rekken en diepe spierversterking te bevorderen. Ze brengen ook geestelijke gezondheidswinst, verhogen de concentratie en helpen bij meditatie.

Kwaliteit is essentieel

Dit zijn slechts enkele van de talloze accessoires die je kunt kopen om jouw fitnessruimte thuis in te richten. Bij NRG Fitness vindt je de beste opties op de markt, met gegarandeerde kwaliteit. Ga dus naar de website nrgfitness.nl en begin nu meteen met je fitnessroutine. Het is het bekijken waard!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook