Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe ziet de badkamer van de toekomst eruit?

De tijd staat absoluut niet stil, getuige de vele technologische ontwikkelingen. Kijk bijvoorbeeld maar eens wat je nu met je smartphone allemaal kunt doen. Niet alleen dergelijke gadgets worden steeds slimmer, maar ook een woning. Je kunt nu al voor tal van ‘smart home’ producten kiezen, waarmee je je woning slim maakt.

Het ligt in de lijn der verwachting dat dit ook van invloed gaat zijn op de badkamer. Je kunt nu bijvoorbeeld al voor enkele slimme gadgets kiezen. Een spiegel met verlichting/verwarming is hier een prima voorbeeld van. Ook de kranen met een slimme sensor brengen op dit gebied het nodige gemak met zich mee.

Maar, hoe ziet de badkamer van de toekomst er precies uit? Is er in deze badkamers veel ruimte voor dergelijke slimme gadgets? Of gaat het bij een badkamer in de toekomst vooral om praktisch gemak? Enkele verwachtingen voor de komende jaren vind je hieronder.

Luxer

Het ligt in de lijn der verwachting dat badkamers steeds luxer gaan worden. Dit heeft niet alleen betrekking op het gemak, maar ook op de uitstraling van een badkamer. Zo ligt het in de lijn der verwachting dat wandtegels alleen maar groter gaan worden. Dit brengt een strakke en luxe uitstraling met zich mee, terwijl de grote tegels ook een stuk makkelijker schoon te houden zijn.

Daarbij gaat de inrichting waarschijnlijk ook een stuk luxer en moderner worden. Je kunt hierbij denken aan een luxere douche, aan luxere materialen en aan een luxere uitstraling. Er zijn in ieder geval steeds meer mogelijkheden om een badkamer luxe in te richten.

Gemak

Gemak dient de mens. Dit gezegde gaat waarschijnlijk in de toekomst heel veel betrekking op de badkamer hebben. Zo is het goed mogelijk dat je in de toekomst niet meer zelf door hoeft te trekken. Het toilet monitort wanneer je klaar bent, waarna het toilet zichzelf doortrekt. Dit gebeurt uiteraard op de meest duurzame en efficiënte manier.

Ook is het goed mogelijk dat je binnenkort nooit meer je douchewand schoon hoeft te maken. Nu doen veel mensen dat nog met een trekkertje, maar dit hoeft dan niet meer. De douchewand beschikt in dat geval bijvoorbeeld over een unieke anti-kalk coating. 

Plezier

In de toekomst is een badkamer niet meer alleen de plek om je op te frissen. Het is ook de plek waar je met plezier je dag aanvangt of afsluit. Zo is het goed voor te stellen dat in de toekomst tv schermen in badkamers komen te hangen. Of dat er in het plafond speakers ingebouwd worden, waarmee je van je favoriete muziek geniet. Het poetsen van je tanden wordt daarmee plots een stuk leuker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook