Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe stel je de perfecte festival outfit samen?

De korte broeken en zwierige jurkjes kunnen weer uit de kast worden getrokken. Niet alleen de zomer gaat bijna van start, maar ook het festivalseizoen is weer begonnen! Tijd voor leuke dansjes, het maken van nieuwe contacten en hele gezellige dagen. De perfecte outfit is hierbij essentieel. Maar hoe stel je de perfecte festival outfit samen? Waar moet een Festival outfit dames aan voldoen? 

Houd de weersvoorspellingen goed in de gaten 

Bij het samenstellen van de perfecte festival outfit is het vooral belangrijk om de weersvoorspellingen goed in de gaten te houden. Soms is het bloedheet tijdens een festival, maar er zijn ook festivals geweest die letterlijk in het water leken te vallen. Daarom is het belangrijk dat je op alle weersomstandigheden bent voorbereid. 

Is het zonnig en warm? Zorg dan voor een luchtige outfit en voldoende verkoeling. Denk ook aan het dragen van een hoofddeksel. Als je de hele dag in de volle zon staat, kan de hoofdhuid al snel verbranden. Dit kan flink wat pijn veroorzaken.Om over de hoofdpijn nog maar te zwijgen. 

Zijn de weersvoorspellingen zeer slecht en lijkt het de hele dag te gaan regenen? Zorg dan niet alleen voor een comfortabele outfit, maar bescherm deze ook met een kwalitatieve regenjas of poncho. Zo voorkom je dat je kleding te nat wordt en je sneller afkoelt. Houd er ook rekening mee dat de grond erg drassig kan worden. Laat je goede sneakers dus thuis en kies liever voor een paar (waterdichte) laarzen. 

Draag verschillende laagjes 

Het is een feit dat het Nederlandse weer erg onvoorspelbaar kan zijn. Soms zien we vrijwel alle weerbeelden voorbijkomen. Van regen en hagel tot zonneschijn en warmte. En dat allemaal op dezelfde dag. Daarom is het slim om verschillende laagjes te dragen. Zeker als het festival zowel overdag als in de avond is. In de avond kan het snel afkoelen. Begin met een dunnere stof en trek daar een trui of een vest overheen. Naarmate de dag vordert kan je altijd een laagje uitdoen of juist weer aantrekken als het opnieuw kouder wordt. 

Draagcomfort 

Heb je de perfecte outfit in gedachten? Maar is deze stiekem niet zo praktisch? Omdat je weet dat hoge hakken bijvoorbeeld geen goed idee zijn als je de hele dag moet staan of omdat je weet dat die ene broek na het eten eigenlijk niet lekker meer zit? Dan is het slim om toch een andere keuze te maken. Draagcomfort is van essentieel belang tijdens een festival. Je wil over voldoende bewegingsvrijheid beschikken en het moet bovenal lekker zitten. Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat jij je goed voelt in de outfit. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken