Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe kies je de lekkerste damesparfum? 3 Tips!

Parfum is één van die producten die standaard gegeven worden aan vrouwen bij een verjaardag of een feestdag. Dat hoeft ook niet echt te verbazen. Iedereen loopt toch graag rond met een lekker geurtje rond zich heen. Bovendien geeft het juiste parfum een aura van charme en klasse aan een vrouw. Ben jij op zoek naar het juiste damesparfum? Of ben je aan het shoppen voor een vriendin of een familielid? Hoe je het ook wendt of keert je kan vast wel wat tips gebruiken om het juiste damesparfum te kiezen! Kortom, in dit artikel geven we je 3 tips bij het parfum kopen?

Test ’s ochtends

Een parfum koop je nooit zonder eerst even te testen of het wel een goede geur is. Ga je parfum kopen? Dan test je de geur best ’s morgens vroeg. Dit heeft twee duidelijke redenen. Een eerste reden is dat jouw zintuigen vroeg in de ochtend nog lekker alert zijn. Dat betekent dat je op dat moment ook de beste inschatting kunt maken van de geur in kwestie. Daarnaast is het zo dat in de parfumerie de geuren nog niet door elkaar zijn gespoten. Wil je een geurtje testen om het daarna online of in de winkel te kopen? Dan doe je dat dus best heerlijk vroeg.

Denk aan de persoonlijkheid

Het klinkt stom maar het is wel echt zo: elke geur heeft zo zijn eigen persoonlijkheid. En die persoonlijkheid kan maar beter matchen met de vrouw die de geur draagt. Als je op zoek bent naar een parfum dat beschik je dus maar best over bepaalde informatie. Welke geuren spreken de draagster bijvoorbeeld aan? Parfums kan je indelen in diverse geurfamilies en die kunnen heel ver uiteen liggen. Het spreekt voor zich dat een vrolijke en fleurige meid niet per se blij is met een zware ledergeur. Ook omgekeerd zal een zeemzoet parfum misstaan bij iemand die net wat meer badass is.

Laat de geur tot ontwikkeling komen

Je ziet een damesgeuren aanbieding en natuurlijk ben je meteen verkocht. Toch is het slim om eerst even de geur op te spuiten en te testen of het wel wat is. Voor je daar echt een oordeel over kunt vellen moet je de geur immers de tijd geven om echt tot ontwikkeling te komen. De top-, midden- en basislaag van een parfum hebben elk hun eigen subtiliteiten. Om echt tot zijn recht te komen moet je een bepaalde geur op zijn minst een uur lang de tijd geven!

Durf gewoon te vragen

Als je de drie voorgaande tips in het achterhoofd kunt houden dan gaat parfum kopen voor jou geen uitdaging meer zijn. Zit je toch nog met iets of heb je nog bepaalde vragen? Durf die dan ook te stellen aan de klantendienst van de webwinkel of aan het personeel van de parfumerie. Dat zijn immers personen met kennis van zaken en deze kunnen je ongetwijfeld verder op weg helpen. Dit kunnen vragen zijn à la alternatieven voor een bepaalde geur, de beste keuze binnen een geurfamilie en ga zo maar door!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken