Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe kies je de beste wijn? 6 Tips!

Wijn kopen is niet moeilijk, zolang je weet waar je op moet letten. Er zijn veel verschillende soorten wijn, maar niet alle wijn is even goed. In dit artikel geven we je 6 tips waarmee je makkelijker de beste wijn kunt kiezen.

1. Let op de herkomst

De herkomst van wijn is belangrijk omdat het iets zegt over de kwaliteit. Wijn uit Frankrijk, Italië of Spanje is over het algemeen beter dan wijn uit andere landen. Dit komt omdat wijn uit deze landen al lang wordt gemaakt en de wijnmakers daar veel ervaring hebben.

2. Kies de juiste wijnsoort

Er zijn veel verschillende soorten wijn, zoals rode wijn, witte wijn, rosé en mousserende wijn. Kies een wijnsoort die je lekker vindt. Rode wijn is bijvoorbeeld sterk van smaak, terwijl witte wijn vaak iets frisser smaakt. Ook binnen de wijnsoorten heb je weer verschillen zo heb je verschillende soorten chardonnay zoals bijvoorbeeld Bernardus chardonnay.

3. Check de datum

Op de fles staat altijd een datum. Dit is de datum waarop de wijn is gemaakt. Hoe ouder de wijn, hoe beter de smaak. Wijn wordt met de jaren namelijk beter. Kies dus een wijn met een hogere datum.

4. Koop bij een goede wijnhandel

Er zijn veel wijnwinkels, maar niet alle wijnwinkels verkopen goede wijn. Koop je wijn bij een goede en betrouwbare wijnhandel of wijnwinkel. Zo weet je zeker dat je goede wijn in huis haalt.

5. Let op de prijs

De prijs van wijn zegt iets over de kwaliteit. Wijn die goedkoop is, is vaak minder goed van kwaliteit dan wijn die wat duurder is. Dit is niet altijd het geval, maar wel vaak. Kies dus een wijn die wat duurder is als je kwaliteit wilt.

6. Vraag advies

Als je niet weet welke wijn je moet kiezen, vraag dan advies aan een wijnkenner of wijnhandelaar. Zij kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste wijn.

Conclusie

Het vinden van de beste wijn is waarschijnlijk lastiger dan je vooraf zou denken. Gelukkig kun je aan de hand van bovenstaande tips op een goede en makkelijke manier een lekkere wijn vinden.

Door op bovenstaande criteria te letten weten we zeker dat jij binnen een mum van tijd de beste wijn van dit moment gaat vinden.

Uiteraard is het wel zo dat over smaak niet te twisten valt. De beste wijn is voor iedereen verschillend simpelweg omdat iedereen andere smaakvoorkeuren heeft. Ga daarom vooral af op je eigen voorkeuren en laat je niet te veel leiden door de mening van andere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken