Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe geef je je huis een modernere look?

Kan je woning wel een moderne upgrade gebruiken? Ga daar dan zeker mee aan de slag! Je kunt een moderne look op een heleboel manieren realiseren, zowel aan de binnenkant als de buitenkant van je woning. In dit artikel delen we verschillende tips en inspiratie.

Oude onderdelen opknappen

De eerste tip: knap vooral de oude onderdelen van je woning op. Deze onderdelen zijn immers wel aan een opknapbeurt toe. Kies vooral voor makkelijke, eenvoudig uitvoerbare oplossingen. Met een overzetkozijn knap je bijvoorbeeld op een slimme manier een oud kozijn op. Verder kun je denken aan het moderniseren van de vloeren en plinten. Vervang verouderde vloerbedekking of tegels door moderne vloermaterialen zoals hout, laminaat, vinyl of beton.

Kies daarbij het liefste voor strakke en uniforme vloeren voor een eigentijdse uitstraling. Maar het kan ook zo zijn dat je toe bent aan een andere keuken. Of dat je het sanitair in je badkamer wilt vervangen. Update de keuken of badkamer met moderne apparatuur, aanrechtbladen of kasten. Leg de focus dus in ieder geval op het opknappen van de oude onderdelen in het huis waar je niet meer tevreden over bent.

Modern kleurgebruik interieur

Uiteraard geef je je huis een moderne look met een eigentijds interieur. Ga hier dan ook zeker mee aan de slag. Dit zit ‘m bijvoorbeeld in het kleurgebruik in huis. Kies voor zachte, neutrale tinten, zoals wit, beige en grijs. Ook natuurlijke kleuren zien we steeds vaker terug in het interieur, waaronder groen, zand en bruin. Je kunt accenten toevoegen voor een extra visueel effect.

Verf bijvoorbeeld één muur in een kamer in een felle kleur en houd de andere muren neutraal. Zo zorg je voor een mooie balans. Met schilderwerk kun je al veel bereiken. Maar soms is het toch nodig om onderdelen te vervangen of verbeteren, bijvoorbeeld als een houten kozijn is versleten in huis. Vervang dit voor een kunststof kozijn, met een lange levensduur. Op die manier ga je ook meteen voor een strakke look.

Bijpassend meubilair en meer

Kijk qua interieur ook naar het meubilair dat je in huis hebt staan. Dit doet veel voor de look en feel! Met meubilair in een minimalistisch design zit je altijd goed als je voor een modern interieur wilt gaan. Kies voor meubels met strakke lijnen. Onnodige poespas? Dat laat je lekker achterwege. Denk verder aan multifunctionele meubelstukken en opbergruimtes om de ruimte georganiseerd te houden.

Ook decoratie is welkom in huis, om voor sfeer en gezelligheid te zorgen. Maar let er hier op dat je je interieur niet te druk maakt. Kies dus zorgvuldig je accessoires en andere decoratiestukken uit. Wat voegt echt iets toe aan je interieur? En waar geef je het een plekje? Kies bijvoorbeeld voor abstracte en minimalistische kunstwerken, die passen bij je stijl.

Moderne verlichting

De verlichting doet ook veel voor de uitstraling in het huis. Dit is belangrijker dan je vooraf misschien denkt! Stap over op slimme verlichting, om je lampen op afstand te kunnen bedienen. Dat is wel zo makkelijk. Kies voor energiezuinige ledverlichting, zoals steeds gebruikelijker is in huis. Denk ook goed na over de uitstraling van de verlichting in huis.

Zo is het stijlvol om verschillende lichtbronnen te hebben in je kamers. Ga dus niet alleen voor een plafondlamp, maar hang ook wandlampen op. En plaats op verschillende plekken staande lampen en tafellampen. Je kunt daarbij kiezen voor warm licht met een gele toon. Of kies natuurlijk voor lampen die je in meerdere kleuren kunt instellen!

Slimme technologie

Tot slot: denk aan slimme technologie in huis. Hoewel dit vooral een praktische uitwerking kent, is het ook zeker een moderne toevoeging aan de woning. Je kunt kiezen voor slimme thermostaten, verlichting, beveiligingssystemen en audiosystemen. En er komen steeds meer slimme oplossingen bij: het is interessant om deze ontwikkelingen in de gaten te houden, om van je woning steeds meer een smart home te maken.

Ga voor een moderne, frisse uitstraling in huis! Zoals je hierboven leest, kan je allerlei onderdelen aanpakken. Het is dus maar net wat jij belangrijk vindt. Of je nu aan een grootschalige verbouwing of aan kleine verbeteringen denkt, je huis moderniseren doe je op jouw manier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken