Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe bepaal je welke jas je aandoet?

Dames, herkennen jullie de situatie? De winter is min of meer voorbij, en de lentezon schijnt uitbundig. Buiten is het een graad of 8 in de ochtend, en 18 in de middag. Welke jas trek je dan aan als je de deur uitgaat? Nog een voorbeeld: het belooft een zonnige zomerdag te worden, maar in de ochtend merk je daar nog niet zo veel van. Jas aan of niet? En zo ja, welke dan? Bij menigeen vind je veel meer jassen aan de kapstok dan alleen de traditionele winterjas en zomerjas. Onze seizoenen zijn namelijk niet zo extreem, en vloeien min of meer in elkaar over. En juist in dit soort overgangsperiodes, waarin de temperatuur in de loop van de dag nog wel eens wil veranderen, en de weergoden onbetrouwbaar kunnen zijn, is het best lastig om de juiste jas van de kapstok te pakken als je de deur uitgaat.

Kijk goed naar het weerbericht

Met de juiste kennis, maak je het best de juiste beslissingen. Check daarom altijd voor je de deur uitgaat even het weerbericht. Is het nu nog droog, maar komt er regen aan op een tijdstip waarop jij buiten bent? Alhoewel een regenjas dames niet altijd even goed bevalt, kan het toch slim zijn deze mee te nemen. Dan blijf je in ieder geval droog! Bovendien zijn de regenjassen van nu al lang niet meer de zweterige gevallen die je van vroeger kent, dus ook daar hoef je geen zorgen over te hebben.

Is het vroeg in de ochtend nog frisjes, maar loopt de temperatuur snel op? Ga je met de auto de deur uit, en hoef je niet veel buiten te zijn, dan kun je ervoor kiezen om je jas thuis te laten, zeker als het al snel boven de twintig graden uit zal komen. Vertrek je lopend of met de fiets, kies dan voor een jas die je op de heenweg warm genoeg gaat houden. Grote kans dat je hem op de terugweg niet nodig gaat hebben, dus zorg ook voor een tas waar je hem dan in kunt stoppen.

Al die jassen aan de kapstok!

Juist bij het wisselen van de seizoenen hangen onze kapstokken vol met jassen. Heb je deze nu echt allemaal nodig? Vaak kom je een heel eind als je er twee of drie hebt. Een winterjas, die je op kunt bergen als de temperatuur een week of twee niet onder de 10 graden is gezakt. Een dunne dames zomerjas, voor de frisse start van een mooie zomerdag. Maar vooral ook de tussenjas, die je zonder het door te hebben misschien wel het vaakst zal dragen. Deze kun je heel het jaar laten hangen, want zowel op een warme winterdag, tijdens een groot deel van de herfst, als ook op een wat frissere lente-of-zomerdag komt deze goed van pas. Kies als je veel buiten komt voor een (semi)waterdicht exemplaar, dan heb je ook meteen geen aparte regenjas meer nodig; dat scheelt weer een jas aan de kapstok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken