Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe begin je goed met beleggen van je eigen geld?

Beleggen lijkt misschien ingewikkeld, maar het hoeft echt niet zo te zijn. Als je wilt leren hoe je goed kunt starten met het beleggen van je geld, dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel leggen we de stappen uit die je moet nemen om te starten met beleggen.

1. Stel je doel en beheer je financiën

Voordat je begint met beleggen, is het belangrijk om te weten waarom je dat doet. Wil je sparen voor je toekomst, een grote aankoop doen, of gewoon je geld laten groeien? Een duidelijk doel helpt je de juiste richting te bepalen. Zorg er ook voor dat je financiën op orde zijn. Betaal je rekeningen op tijd en bouw een noodfonds op voor onverwachte uitgaven. Beleg nooit geld dat je niet kunt missen.

2. Doe je onderzoek en kies je aanpak

Beleggen vereist enige kennis. Begin met wat onderzoek en begrijp waarin je investeert. Lees boeken, volg het financiële nieuws en kijk video’s over beleggen. Daarnaast moet je beslissen of je zelf wilt beleggen of het beleggen wilt uitbesteden. Als je kiest voor laten beleggen, overweeg dan een beleggingsapp waar vermogensbeheerders het zware werk voor je doen.

3. Diversificeer, heb geduld en blijf kalm

Diversificatie betekent simpelweg dat je je geld spreidt over verschillende soorten investeringen. Op die manier minimaliseer je het risico dat één tegenvaller je hele vermogen aantast. Met beleggen ga je zeker niet snel rijk worden; het is eerder een langzaam proces. 

Je zult ook ups en downs ervaren in de markt, maar houd vol en laat je niet gek maken. Als de markt een keer flink in elkaar zakt, ga dan niet halsoverkop je beleggingen verkopen. Ga lekker wat anders doen en kijk over een maand nog eens hoe het ervoor staat. Grote kans dat je portefeuille er alweer wat beter uitziet.

4. Blijf leren, begin bescheiden en blijf realistisch

De financiële wereld verandert elke dag, dus blijf leren en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Je hoeft bovendien niet met een enorm bedrag te beginnen. Het is prima om met kleine bedragen te starten. Zo kun je ervaring opdoen en leren zonder grote risico’s.

Wees tenslotte realistisch over wat je kunt verwachten. Beleggen is geen manier om snel geld te verdienen. Het is een manier om je vermogen langzaam maar zeker een stukje te laten groeien.


MeDirect Bank is een handelsnaam van MeDirect Bank (Malta) plc, geregistreerd onder bedrijfsnummer C34125, MeDirect heeft een vergunning van de Malta Financial Services Authority om bankactiviteiten uit te voeren in overeenstemming met de Maltese Banking Act (Cap. 371) en beleggingsdiensten onder de Maltese Investment Services Act (Cap. 370).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken