Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Het aankoop proces van een grafsteen

Misschien is het een actuele aangelegenheid voor jou en je omgeving of misschien ben je aan het onderzoeken wat er allemaal mogelijk is als het gaat om de aankoop van grafstenen. Anno 2023 zijn er heel wat mooie opties om een graf- en gedenksteen voor je geliefde, naaste en jezelf uit te kiezen. In deze blog nemen we je graag mee naar de nieuwe wereld van gedenken, waar unieke, persoonlijke designs en veel ruimte voor creativiteit en eigen inbreng centraal staan.

Het symbool van herkenning

Een grafsteen, prachtig en zoveel meer dan een steen! Vakmanschap, unieke designs, een enorme variatie aan mogelijkheden en toch voelt het soms als een taboe om erover te praten! Graf- en gedenkstenen zijn symbolen die je geliefde of naaste kenmerken. Symbolen die je wil zien, waar je naartoe gaat op speciale en bijzondere dagen en gewoon op dagen dat je hen extra mist. 

Bij het zien van dit gedenkmonument wil je jouw geliefde of naaste voelen, herkennen en eren. Of je wil juist dat als je omgeving komt, dat ze jou herkennen, voelen en passend even bij je kunnen zijn in de reflectie van je persoonlijke en prachtige grafsteen.

De keuze, het vakmanschap en maatwerk

De keuze in gedenkstenen is enorm en voor ieder budget is er een mooie optie die volledig op maat aangepast kan worden. Van eenvoudige tot zeer bijzondere vormen, steensoorten en afmetingen. Vergeet hierbij niet de prachtige urnmonumenten, want ook als je gecremeerd wil worden, dan kan je kiezen voor een urnsteen die volledig bij jou past. 

Het is voor velen geen alledaagse bezigheid, maar als je kijkt naar wat er mogelijk is met grafstenen, dan zie je direct dat dit een goed onderwerp van gesprek is. Puur vakmanschap komt in iedere steen terug. Kennis en expertise over steensoorten, steenbewerking, het samenstellen van een familie-grafsteen die alle overledenen vereerd in één monument. Het is adembenemend mooi. De designs, kwaliteit van steensoorten en het perfecte maatwerk. 

De vereiste voor puur vakmanschap zie je terug in ieder detail. Van het integreren van foto’s en afbeeldingen, het graveren van perfect passende letters tot aan de extreem gedetailleerde afwerking van de lijst(en) en eventuele samenvoegingen. 

Karakter en persoonlijke visie is de basis

Vóór de aankoop van een grafsteen is het van belang dat je je goed laat informeren welke mogelijkheden er zijn en wat jij, je geliefde of naaste echt graag (had) (ge)wil(d). Want als de keuze oneindig is, dan is een persoonlijke idee of wens, die past bij het karakter van de overledene, de basis! 

Er is hiernaast een (klein) extra onderzoek nodig, want hoewel de vakmeesters in grafstenen vrijwel alle ontwerpen kunnen realiseren, dien je na te gaan of de begraafplaats van jouw of jullie keuze specifieke eisen aan de afmetingen van de grafsteen stelt. Dit is in de nieuwe wereld van persoonlijk en perfect op maat gedenken vaak de enige limiet waar rekening mee gehouden hoeft te worden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook