Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Headshops: alles wat je moet weten!

Wat is een headshop?

Een headshop verkoopt producten voor de recreatieve drugs gebruiker. Hier kan je bijvoorbeeld grinders, lange vloei, snuifartikelen, capsuleer machine, extractiesystemen en waterpijpen kopen. Dit geldt overigens niet alleen voor fysieke winkels in Nederland. Ook op het internet vind je deze artikelen in de online headshops. Op deze pagina leggen we je alles uit wat je moet weten over een headshop en ontdek je meer voor welke producten je terechtkunt bij een headshop. Zo weet je gelijk wat je kan verwachten.

Headshops in Nederland

Er zijn nog maar heel weinig headshops in Nederland die alleen een assortiment headshop producten verkopen. De Smart-drugs scène sluit goed aan bij de headshop producten. De headshop ondersteunt en verkoopt tools om het gebruik van de smart-drugs te vereenvoudigen. Dit is de reden waarom de meeste ook een smartshop aanbod hebben. In andere landen in Europa bestaan wel op zichzelf staande headshops. Dit komt omdat de verkoop van Smart-drugs producten vaak verboden zijn in deze landen.

Hoe zijn headshops ontstaan?

Nu je meer weet over wat een headshop is en het verschil tussen headshops in Nederland en de rest van Europa, willen we je graag uitleggen hoe headshsops zijn ontstaan. Hoewel ze in Nederland hartstikke populair zijn, ontstond de eerste headshop niet in Nederland. Deze eer valt namelijk aan Amerika. In 1966 opende drie shops hun deuren in San Francisco, New York en Texas. Dit kwam voort uit de opkomst van de Hippie cultuur. De eerste headshop werd geopend door Vietnam veteraan Ron Thelin en heette ‘The Psychedelic Shop’.

Wat kan je kopen bij een headshop?

Bij headshops kan je terecht voor het kopen van diverse benodigdheden en toebehoren voor de recreatieve drugsgebruiker. Om je een goed beeld te geven van de producten die worden aangeboden, geven we je kort een toelichting van wat de belangrijkste producten inhouden.

Grinders: niet alleen voor wiet!

Neem je eens een kijkje in een (online) headshop, dan zul je vast grinders tegenkomen. Een grinder is een verkruimelaar om rokerswaren te vermalen. Denk hierbij aan wiet, paddo’s, hasj of kruiden. Een erg handig en populair product. Grinders zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Wanneer je wiet wilt verkruimelen dan kan je een plastic grinder prima gebruiken, oftewel een wiet grinder. Voor het verkruimelen van hasj, is het een aanrader om te kiezen voor een metalen grinder. Dit type grinder is steviger waardoor het minder snel breekt dan een plastic variant. Dit type grinder staat bovendien bekend als een paddo grinder.

Snuifartikelen

Een ander populair item in de wereld van headshops zijn snuifartikelen. Dit kan een snuif schep zijn, snuif bullet, snuif lepel ketting, snuif stofzuiger of snorters zijn. Met snuifartikelen zorg je ervoor dat je op een hygiënische manier een juiste hoeveelheid van een middeltje kan afmeten. De laatste tijd wordt er steeds meer aandacht besteedt aan de looks van de snuifartikelen. Zo zie je bij een aantal snuifartikelen niet eens dat het gaat om een item wat je kan gebruiken voor het snuiven.

Capsuleer machines en extractie systemen

Met een capsuleer machine, oftewel een capsule machine kan je zelf jouw eigen capsules maken. Verdeel het gemaakte mengsel in de capsules en het is mogelijk om eenvoudig en snel capsules te maken.

Extractie systemen zijn perfect om te gebruiken als je gebruik wilt maken van geestverruimende middelen. Met een extractie systeem kan je de werkzame stoffen uit kruiden en bladeren halen. Ideaal dus voor de home grower!

Rolmachine

Met een rolmachine kan je simpel en eenvoudig een joint draaien. Perfect voor mensen die moeite hebben om een joint te draaien, maar ook voor mensen die niet de beschikking hebben over een goede ondergrond voor het draaien van joints. Denk bijvoorbeeld aan het park of het strand. Kortom: een joint rolmachine is een ideaal hulpmiddel om snel de perfecte joints te rollen.</p>

Waterpijpen

Waterpijpen zijn al eeuwenoud en toch worden er nog regelmatig vernieuwingen gelanceerd. Denk bijvoorbeeld aan een transparante waterpijp of juist een waterpijp in een hippe kleur. Een waterpijp verbrand de tabak of kruiden niet, maar zorgt er juist voor dat de kruiden of het tabak wordt verhit.

Rolling trays

We blijven nog eventjes in de wereld van joints. Een rolling tray is ook een handig hulpmiddel voor wanneer je zelf joints wilt draaien. Je kan het zien als een soort mini dienblad waar je jouw joints op kunt draaien. Handig, want zo wordt je tafel ook niet vies en kan je extra snel genieten van jouw verse joint.

Stash boxen

Wanneer je waardevolle spullen goed wilt opbergen dan biedt een stash box de uitkomst. Deze vallen niet op tussen allerlei alledaagse spullen en daardoor kan je je waardevolle spullen eenvoudig opbergen. Wil je graag een wiet stash box om jouw wiet in op te bergen? Deze zijn ook verkrijgbaar in een stash box zonder geur uitvoering. Zo ruikt niemand dat je wiet bewaart in de stash box.

Rokers benodigdheden

Als roker heb je talloze accessoires die het roken van jouw goods vergemakkelijken. Zo heb je voor het draaien van een joint bijvoorbeeld lange vloei nodig. Van een doos lange vloei tot aan een enkele roze lange vloei of een mascotte lange vloei: 24high heeft waar jij naar op zoek bent. Natuurlijk mogen asbakken niet ontbreken. Van een asbak zonder of met deksel, boxen en grinders. Daarnaast verkoopt een headshop ook andere rokers benodigdheden. Wat denk je bijvoorbeeld van aanstekers? Van een plasma aansteker en een bic aansteken tot aan een elektrische aansteker en clipper aansteken. Het is allemaal mogelijk.

Manieren om te consumeren

Nu weet je wat je allemaal bij de Headshop van 24high kan kopen. Maar hoe kan je nou het beste drugs consumeren? Wij geven je hier graag wat meer uitleg over.

Shisha’s

Droom je van een eigen shisha lounge bij jou thuis? Dat kan! In een headshop vind je allerlei artikelen waar jij een eigen shisha lounge mee kan nabootsen. Van een shisha pen tot een shisha hose en shisha kooltjes: je vindt het hier allemaal.

Dabben

Wat is dabben? Vraag jij je misschien af. Dit is het roken van een sterk wietconcentraat met behulp van een dab bong. Dabben wordt ook wel cannabis dabben genoemd. De effecten zijn een stuk groter dan wanneer je normaal een joint rookt. Dit komt doordat een inhalatie van hetzelfde aantal kruiden, hetzelfde effect geeft dan wanneer je vijf tot tien inhalaties neemt van een joint.

Pijpjes

Het roken van tabak gebeurde voorheen standaard via een pijpje oftewel een pipe. Vandaag de dag worden pijpjes nog steeds gebruikt om tabak, wiet of kruiden te roken. Het grote voordeel hieraan is dat je makkelijk een aantal trekjes kan nemen. Je hoeft zo bijvoorbeeld geen hele joint te draaien. Pijpjes zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en gemaakt van diverse materialen. Van metaal tot aan glas: ze bestaan allemaal!

Bong

Inhaleren via een bong lijkt in eerste instantie vaak op het consumeren via een waterpijp, maar het is toch anders. Zo heeft een bong een bredere buis met een mondstuk. Bovendien geldt dat je een bong niet rookt met tabak, maar je alleen pure wiet of hasj rookt. Hierdoor komen hits uit een bong vaak harder aan.

Appel bong

Wist je dat je een appel ook kunt gebruiken om wiet te roken? Tover de appel eenvoudig om tot een pijp. Door een kommetje te maken in de appel en deze te vullen met hetgeen dat je wilt roken, kan je de appel gebruiken als een speciale bong. Dit wordt ook wel Amerikaanse bong genoemd.

Je maakt twee gaten in de appel; een aan de zijkant en een recht vanaf boven. De twee gaten komen in het midden van de appel samen. Je stopt een stukje wiet in het gat boven op de appel en zet je mond aan het gat aan de zijkant. Hou je aansteker bij de wiet en inhaalleer. Je zal merken dat de rook een heerlijk appelaroma heeft gekregen! Uiteraard kan dit ook met andere soorten harde fruitsoorten zoals bijvoorbeeld een peer.

Chillums

Chillums zijn traditionele pijpen die je kan gebruiken voor het roken van cannabis en hasj. Chillums hebben een kegelachtige vorm en ze zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Een populaire soort is de Chillum 18 8, een diffusor chillum en chillum bong. Wil je een chillum kopen? Deze pijpen zijn verkrijgbaar in het hout, terracotta en glas.

Voeding

Tot slot kan je ook via voeding jouw ideale dosis cannabis of hasj innemen. Eén van de bekendste manieren is door het maken van een space cake. Maar ook is een pot brownie hartstikke populair. Online en in boeken vind je diverse wietrecepten waar je de meest lekkere baksels kunt maken met een vleugje hasj of cannabis.

Musthaves

Welke andere musthaves kan je kopen bij een headshop?

Informatieve boeken en kookboeken

Wil je graag meer leren over het kweken van cannabis of paddo’s? Dan mag een informatief boek niet ontbreken in jouw boekenkast. Diverse onderwerpen worden aangesneden waarin diverse tips en tricks worden gegeven om nog meer een succes te maken van het groeien van marihuana, cannabis of paddo’s. Een aanrader voor zowel de beginnende als ervaren kweker. Zo heb je altijd een boek om op terug te vallen.

Mini & precisieweegschalen

Een headshop kan niet zonder weegschalen. Daarom vind je bij een headshop vaak diverse uitvoeringen van weegschalen in het aanbod. Van mini weegschalen tot aan pocket weegschalen en tafel weegschalen. Het verschilt per doeleind welke weegschaal het meest geschikt is. Een tafelweegschaal kan je eenvoudig op de tafel zetten en is geschikt voor het wegen van zowel kleine als grote porties. Mini weegschalen zijn erg geschikt voor het wegen van kleine porties, evenals pocket weegschalen. Het verschil tussen de laatstgenoemden is dat je de pocket weegschaal makkelijk overal mee naartoe kan nemen.

Schoonmaakproducten

Hygiëne is absoluut belangrijk. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met items en deze goed schoon te maken na gebruik. Bij een headshop kan je terecht voor het kopen van diverse schoonmaakproducten, zoals een screen borstel, alcohol wattenstaafjes, een grinder borstel, pipe cleaner en alcoholdoekjes. Hiermee zorg je dat alles goed schoon is, waardoor bacteriën geen kans maken en andere mensen eventueel ook gebruik kunnen maken van jouw producten. Perfect dus als je een feestje geeft.

Meer weten over een headshop?

We hopen dat je na het lezen van dit artikel een stuk meer weet over een headshop en welke artikelen je hier kan vinden. Wil je nog meer weten over een bepaald onderwerp? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook