Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Alles wat je moet weten over Handlezen

Het fenomeen handlezen – ook wel chiromantie genoemd – is al enkele duizenden jaren oud. Bij handlezen wordt de handpalm van jezelf of iemand anders bekeken en worden aan de hand van lijnpatronen, zoals een hartlijn of een hoofdlijn, conclusies getrokken over je persoonlijkheid, karakter. Waar komt het verschijnsel hand lezen vandaan? Hoe heeft de handleeskunde zich in de loop van de tijd ontwikkeld? En hoe kun je zelf de belangrijkste lijnen op je handen interpreteren?

Korte geschiedenis van de handlijnkunde

De traditie van handpalm lezen is niet precies bekend, maar onderzoekers vermoeden dat het handlezen afkomstig is uit het Indiase hindoeïsme en van de Roma-zigeuners. Rond 3000 v.Chr. zou de Indische geleerde Valmiki een boek hebben geschreven met de titel “De leringen van de Hindoese wijze Valmiki over het lezen van de mannelijke handpalm”. Vanuit India namen andere culturen het handlezen uiteindelijk over, zoals China, Tibet, Egypte en daarna (in de tijd van het hellenisme) Griekenland en de rest van Europa.

Tot na de Middeleeuwen was handlezen van lijnen niet populair, omdat de kerk dit als duivels zag. Dit veranderde vanaf de 17e eeuw, toen onderzoekers het handpalm lezen wetenschappelijk probeerden te onderbouwen. Vooral vanaf de 19e eeuw en in de 20e eeuw is handlezen een stuk gebruikelijker geworden in het Westen.

Moderne handlezers en deskundigen op het gebied van het interpreteren van de levenslijn op een hand combineren de authentieke Oosters voorspelkunst met kennis uit psychologie, holistische geneeskunst en andere voorspellingsmethoden.

Hoe werkt handlezen in hoofdlijnen?

Wellicht vraag je je af hoe een hand lezen in het werk gaat. Hoe ontdek je bijvoorbeeld een levenslijn in een hand? Lees snel verder, want we leggen bondig uit hoe het lezen van handen aangepakt moet worden.

Het lezen van een levenslijn in de hand is bedoeld om iemands karakter, persoonlijkheid en (als dat wenselijk is) de toekomst voor iemand te voorspellen. Hiervoor wordt er door de handlezer gekeken naar de lijnpatronen in de hand van de cliënt. Voor vrouwen is de stelregel dat de rechterhand laat zien waarmee je geboren bent en de linkerhand datgene wat je hebt opgebouwd en hebt meegemaakt in je leven. Bij mannen is dit precies andersom. Een derde optie is om je voorkeurshand te kiezen. Ben je linkshandig, dan is dat de hand die het verleden en het nu laat zien, terwijl de andere hand de toekomst voorspelt.

Welke soorten handpatronen zijn er? Een paar tips!

Iedere vrouw (en man) heeft minstens drie of vier handlijnen, namelijk de hartlijn, de hoofdlijn, de levenslijn en ten slotte (sommige mensen missen deze huidlijn) de lotslijn. Elk van deze lijnen wordt volgens een bepaalde methode geïnterpreteerd om iets over iemands karakter, persoonlijkheid en/of diens lotsbestemming te kunnen zeggen. Hieronder geven we enkele voorbeelden van deze lijnen en tips om te leren handlezen.

De hartlijn kan gelezen worden van de pink naar de wijsvinger, of juist andersom. Deze lijn geeft een indicatie van de algehele gezondheid van de persoon, zoals de mentale stabiliteit, diens romantische toekomstperspectief en de fysieke gezondheid. De hart-lijn is, als je naar je handpalm kijkt, de hoogste lijn. Hoe langer deze is, hoe romantischer de desbetreffende persoon in het leven staat.

De hoofdlijn ligt een fractie lager. Is deze bijvoorbeeld gebogen en hellend, dan duidt dat op creativiteit.

De levenslijn is de lijn die boven de duim begint en in een soort kwartcirkel naar de pols loopt. Is deze lijn gebroken, met een kleine of grotere afsplitsing, dan duidt dat bijvoorbeeld op een heftige verandering qua levensstijl.

De lotslijn, indien aanwezig, begint aan onderkant van de handpalm en loop scheef of soms recht omhoog. Is deze lijn bijvoorbeeld onderbroken, dan is iemand vatbaar voor of beïnvloed door externe factoren in het leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook