Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is Stoelmassage? De 5 grootste voordelen!

Ben je toe aan wat ontspanning tijdens het werk? Een stoelmassage kan je daarbij helpen. Een stoelmassage helpt je bij klachten die ontstaan zijn door een verkeerde houding of andere werk gerelateerde klachten. Na een stoelmassage zullen je rug en nek waarschijnlijk een stuk meer ontspannen zijn. Wil je meer weten over de werking en de voordelen van een stoelmassage? Lees dan vooral verder.

Wat is een stoelmassage?

Een stoelmassage is een soort massage die wordt gedaan op een speciale stoelmassage stoel. De massage duurt meestal zo’n 15 tot 20 minuten. Dit maakt het een ideale massage om tussen het werk door te laten uitvoeren. Veel mensen krijgen door kantoor werk last van hun rug, schouders, nek en armen. Een stoelmassage is erop gericht je te helpen bij deze klachten.

Wat zijn de voordelen van een stoelmassage?

Een stoelmassage heeft meerdere voordelen. Om het je gemakkelijk te maken hebben we die voor je op een rijtje gezet.

1. De stoelmassage vermindert spanning

De massage verbeterd de bloedsomloop in je spieren. Dit maakt de kans op nieuwe spierknopen een stuk kleiner en kan spierknopen die je al had wegnemen. Ook voel je na de massage een stuk meer ontspannen. Dit zal ook op de lange termijn voelbaar zijn.

2. De stoelmassage verhoogt je productiviteit

Uit onderzoek is gebleken dat door het aanbieden van stoelmassages op het werk de productiviteit en de concentratie van de medewerkers aanzienlijk verhoogt. Ook zijn er verbeteringen te zien in besluitvorming en creativiteit. De stoelmassage zorgt voor meer helderheid en geeft werknemers ook meer energie.

3.De stoelmassage is toegankelijk en flexibel

De stoelmassage kan worden uitgevoerd zonder dat er kleren uit hoeven worden getrokken. Ook wordt er tijdens de stoelmassage geen massageolie gebruikt. Dit maakt de massage erg toegankelijk en maakt het mogelijk de stoelmassage op de werkvloer te kunnen geven. Ook neemt de stoel weinig ruimte in en kan je de stoel gemakkelijk verplaatsen.

4.De stoelmassage vermindert de kans op ziekteverzuim

Een zieke medewerker kost gemiddeld zo’n 230 euro per dag. Voor 250 euro per dagdeel kan je de kans dat dit gebeurt een stuk kleiner maken. Zo is het een investering waar je geld mee kan besparen.

5. De stoelmassage verlicht hoofdpijn

Veel mensen hebben dagelijks last van hoofdpijn. Vooral door computerwerk kan de hoofdpijn erger worden. De stoelmassage vermindert hoofdpijn met zo’n vijftig procent. Ook dit zorgt ervoor dat werknemers beter werk leveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook