Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een gouden ring kopen? 3 dingen om op te letten

Overweeg jij een gouden ring te kopen? Mooi zo! In dit artikel leggen we je precies uit waar je op moet letten bij het kopen van een gouden ring.

Een gouden ring kopen

Een gouden ring kopen is niet makkelijk. Je moet niet alleen een ring uitzoeken maar ook een juiste maat. Maar hoe weet jij nu precies wat de juiste maat van je ring is?

Je kunt zelf een ring met een geadresseerde envelop naar het juweliershuis sturen. Dit is een erg handige manier om de juiste maat te laten bepalen. Maar je kunt ook gewoon bij het juweliershuis langsgaan en je ringmaat laten meten.

Wat is de juiste maat van een gouden ring?

De juiste maat van een gouden ring hangt af van de maat van je ringvinger. Zo is de maat van een middelgrote ring van een vrouw bijna de helft van de maat van een ring van een man.

De juiste maat van een gouden ring wordt meestal in mm gemeten. Een gouden ring van 20 mm is dus een ring met een diameter van 20 mm, en niet bijvoorbeeld met een straal of omtrek van 20mm.

Prijs van een gouden ring

Een gouden ring kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Je kiest namelijk voor een ring die jouw toekomstige aanstaande vrouw helemaal gelukkig maakt. En dat is natuurlijk wel een beetje een investering waard.

De prijs van een gouden ring hangt af van de grootte van de ring en de kwaliteit van het goud. Een gouden ring van 18 karaat heeft meer waarde dan een gouden ring van 9 karaat. Hoe meer karaat, hoe duurder de ring meestal is.

Ontwerp

Ten slotte moet je natuurlijk een ring uitzoeken met een ontwerp dat jij zelf mooi vindt, of dat degene aan wie je de ring gaat geven mooi vindt. 

Dit is subjectief, dus de beste tip is om veel verschillende ringen te bekijken totdat je weet wat voor type ontwerp je wilt. Kijk bijvoorbeeld eens op https://www.mostert-juweliers.nl/ringen/-/goud‘.

Als je in het geheim een ring koopt als kado, dan kun je een goede bekende meenemen van degene voor wie het kado is. Die kan je dan helpen inschatten wat voor ontwerp het beste geschikt is.

 

Conclusie

Een gouden ring is echt iets bijzonders. Een perfect cadeau als je gaat trouwen. Het is iets waar je jarenlang plezier van hebt.We hopen dat dit artikel je helpt bij het kopen van jouw gouden ring. Als je nog vragen hebt dan kun je ons altijd een berichtje sturen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook