Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • GO’S & NO GO’S voor blond haar

Het creëren van prachtige, gezonde blonde lokken kan best lastig zijn. Het is helaas een feit dat blonderen schadelijk kan zijn voor je haar. Dit betekent echter niet dat je haar altijd beschadigd hoeft te zijn. Met de juiste verzorgingsroutine, producten voor blond haar, tips & tricks en een hoop liefde kun je altijd genieten van je blonde beach lokken! Hieronder vind je een aantal GO’s en NO GO’s die gaan over blond haar. 🙂

GO – Hydraterende producten

Blond haar is over het algemeen droog en kwetsbaarder. Het is dus een must om je haar goed te voeden met hydraterende producten om de conditie van je haar sterk te houden. De producten van Wella zijn een absolute aanrader!

 GO – Beschermen je haar tegen de zon

Net als bij de huid is het belangrijk om je haar te beschermen tegen de UV-straling van de zon. De zon maakt je haar droger en dit kan ervoor zorgen dat je haar beschadigd raakt en daardoor gaat pluizen, afbreken of splijten. Om je haren te beschermen tegen de zon kun je producten gebruiken waar spf in zit. 

GO – Zilvershampoo 

Je wil natuurlijk zo min mogelijk naar de kapper om je haar te blonderen. Gelukkig is zilvershampoo een super goede manier om je blonde kleur tussen de kappersbeurten door op te frissen! 

GO – Gebruik een heatprotector 

Hitte is niet goed voor de conditie van het haar. Als je vaak in de weer bent met hitte tools is het belangrijk om een heatprotector crème te gebruiken. Dit beschermt je haar tegen de hitte van tools zoals een föhn, stijltang en krultang. 

NO GO – Chloor en zeewater 

Misschien is dit niet nieuw voor je, maar we blijven het aangeven : ) Veel factoren van buitenaf zijn schadelijk voor het haar. Chloor en zeewater zijn in dat rijtje wel de echte boosdoeners, ze maken je haar super droog. Probeer de twee zo veel mogelijk te vermijden. 

NO GO – Heet douchen 

Je hebt vast wel eens gemerkt dat je na een hele warme en lange douchebeurt achteraf last hebt van een droge huid. Dit is ook het geval bij je haar, alleen heb je dit minder goed door.  Natuurlijk en vooral onnatuurlijk blond haar is van nature al droger en kwetsbaarder. Je haren worden nog droger van heet water. 

NO GO – Citroensap in je haar 

Er gaat al jaren een trend rond waarin meiden hun haar blonder maken door middel van de combinatie citroensap en zon. Citroensap is dan wel natuurlijk, maar niet onschadelijk voor je haar. Het is namelijk nog steeds een chemische reactie die de pigmenten van je haar aantast. Daarnaast wordt je haar droog van het zuurgehalte in citroensap. 

NO GO: zelf blonderen 

Wij raden aan het haar niet zelf/thuis te blonderen. Over het algemeen is blonderen überhaupt  schadelijk, omdat je moet ‘ontkleuren’. Het is een technisch en ingewikkeld proces met veel risico’s dat je beter over kunt laten aan een professional. De kans dat je niet het gewenste blonde kleurresultaat behaalt is goed aanwezig als je zelf in de weer gaat met blond kleuring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken