Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Goedkoopste zorgverzekering in 2023

Wil jij graag goed verzekerd zijn en niet te veel betalen? Heel logisch, daarom delen we vandaag verschillende tips om de goedkoopste zorgverzekering voor jou te vinden. Alvast een tipje van de sluier: de goedkoopste zorgverzekering, is niet altijd de goedkoopste zorgverzekering voor jou. 

De basisverzekering

De basisverzekering is in Nederland verplicht voor iedereen. De zorg in de basisverzekering is door de overheid vastgesteld en voor iedereen gelijk. Daarnaast bepaalt de overheid ook de hoogte van het eigen risico. Dit is in 2023 een bedrag van €385,00 die je zelf betaalt als je zorg uit de basisverzekering nodig hebt. 

Wisselende premies

Hoewel de zorg in de basisverzekering voor iedereen gelijk is, zijn de premies van de zorgverzekeraars toch verschillend. Dit heeft te maken met de afspraken die de zorgverzekeraars maken met de zorgverleners. Zo heb je zorgverzekeraars met een naturapolis die maar met een beperkt aantal zorgverleners afspraken gemaakt hebben. Als je gebruik maakt van een zorgverlener die buiten de afspraken valt, dan moet je zelf 20 tot 35% bijbetalen. Bovenop het eigen risico wat je verplicht bent te betalen. 
Daarnaast heb je ook zorgverzekeraars met een restitutiepolis waarbij je zelf mag bepalen welke zorgverlener je kiest. Deze zorgverzekeraars hebben een hogere maandelijkse premie. 

Op het eerste oog

Hoewel een zorgverzekeraar met een naturapolis op het eerste gezicht dus goedkoper is, is het belangrijk om goed uit te zoeken met welke zorgverleners zij afspraken hebben gemaakt. Zitten deze zorgverleners bij jou in de buurt? Zo niet, dan kan het zo zijn dat je naar de andere kant van het land moet rijden om gebruik te maken van zorg. Staan de benzinekosten dan in verhouding tot de lagere premie? Zoek dit dus goed uit, voordat je direct voor de goedkope zorgverzekering kiest. 

Eigen risico

Zorgverzekeraars belonen cliënten die een hoger eigen risico instellen met een lagere premie. Je kunt je eigen risico vrijwillig verhogen tot maximaal €885,00. Deze verhoging van het eigen risico zorgt ervoor dat de premies veranderen van alle zorgverzekeraars. Het is daarom handig om bij het vergelijken van de zorgverzekeraars al direct het hoge eigen risico in te vullen, zodat je goed ziet wat voor jou de beste zorgverzekering is.

Aanvullende zorg

Heb je in 2023 extra, aanvullende zorg nodig? Kijk dan goed waar je deze verzekering afneemt. Je aanvullende zorgverzekering hoef je niet af te sluiten bij de verzekeraar waar je je basisverzekering afneemt. Dit zorgt ervoor dat je de keus hebt uit alle zorgverzekeraars voor het aanvullende pakket. Aanvullende zorg is niet gereguleerd wat ervoor zorgt dat je goed moet kijken wat erbij wie vergoed wordt voor welk percentage. Dit kan enorm verschillen tussen de zorgverzekeraars. Zo kan bij de een de premie lager zijn, maar ook de vergoeding lager uitvallen. Neem dus goed de tijd om dit voor jezelf goed uit te zoeken. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook