Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe kies je een goede plantenbak?

Waar moet je op letten bij het kopen van een goede plantenbak? En hoe kies je nu eigenlijk een goede plantenbak?

Het zijn vragen die elke zomer terugkomen. Natuurlijk wil je je tuin mooi aankleden en plantenbakken zijn hierbij de perfecte accessoires.

Plantenbakken zijn er tegenwoordig in veel soorten en maten en daardoor kan het best lastig zijn om door de bomen het bos te zien.

Om deze reden hebben we in dit artikel een opsomming gemaakt van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een goede plantenbak.

1. Materiaal

Het materiaal van de plantenbak bepaalt voor een groot gedeelte hoe goed de plantenbak is. Plantenbakken zijn er in veel verschillende soorten materiaal.

Denk hierbij aan plastic plantenbakken, houten plantenbakken, metalen plantenbakken en keramieke plantenbakken. Elk van deze soort plantenbak heeft weer zijn eigen voor- en nadelen.

Het is daarom goed om te kijken naar het materiaal van de plantenbak. Een plastic plantenbak is bijvoorbeeld veruit het goedkoopste maar gaat in de regel iets minder lang mee dan een plantenbak van keramiek.

Een houten plantenbak ziet er bijvoorbeeld heel leuk uit alleen vergt dit wel het nodige onderhoud. Zo heeft elk materiaal zijn eigen plus- en minpunten.

2.Vorm

Als tweede is het slim om te kijken naar de vorm van een plantenbak. De vorm bepaalt namelijk voor een groot gedeelte hoeveel ruimte een plantenbak inneemt.

Wanneer jij een kleine tuin hebt is het slim om hier rekening mee te houden. In kleine tuinen komen rechthoekige plantenbakken bijvoorbeeld beter tot hun recht dan ronde plantenbakken.

3. Waar kopen?

Het kopen van een plantenbak werd vroeger per definitie bij een tuincentrum gedaan. Vandaag de dag is dat wel anders.

Er zijn ontzettend veel verschillende winkels (zowel online als offline) die plantenbakken verkopen.

Dit maakt de keuze soms moeilijker maar is wel iets om rekening mee te houden bij het kopen van een goede plantenbak.

Het voordeel van een online winkel is dat deze vaak lagere prijzen heeft dan een tuincentrum. Ook zie je steeds meer webshops verschijnen die unieke proposities hebben

Elho is bijvoorbeeld een online shop waar je terecht kunt voor (duurzame) plantenbakken.

Ben jij iemand die de plantenbakken liever ziet voor je ze koopt? Dan is een tuincentrum natuurlijk nog steeds een optie. Hier kun je de plantenbakken voelen en aanraken.

4. Prijs

Als laatste is het goed om altijd te kijken naar de prijs. Zoals we eerder in dit artikel al vertelde zijn er tegenwoordig ontzettend veel verschillende plantenbakken.

Aan de ene kant is dit goed omdat je daardoor veel keuze hebt. Aan de andere kant kan het zorgen voor keuze stress.

Een goede plantenbak kost nu eenmaal geld en we zouden je aanraden om altijd goed de prijzen te vergelijken.

Spreek daarnaast met je zelf een budget af zodat je niet teveel uitgeeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook