Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geen groene vingers? Zo houd je je planten levend

Waarom planten zo leuk zijn? Ze hebben niet veel zorg nodig om lang in leven te blijven. 

En nee, je hebt geen groene vingers nodig om je planten in leven te houden – alleen een beetje water en zonlicht. Met een beetje zorg en aandacht kan zelfs de grootste planten killer veranderen in een plantenliefhebber. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen.

Leer je planten kennen

Niet alle planten zijn gelijk geschapen, wat betekent dat ze niet allemaal dezelfde hoeveelheid zorg nodig hebben. Doe wat onderzoek naar het soort plant dat je hebt en zoek uit hoeveel water, licht en meststoffen ze nodig hebben. Als je die informatie eenmaal hebt, wordt het veel gemakkelijker om je plant gezond te houden. 

Geef je kamerplanten vandaag een extra beetje liefde! Zijn de bladeren groen en weelderig, of zijn ze geel en verwelkt? Zijn de stengels sterk en rechtopstaand, of zijn ze zwak en hangend? Door hierop te letten, kun je een idee krijgen wat ze nodig kunnen hebben. Zo kunnen gele bladeren wijzen op een gebrek aan stikstof, terwijl hangende stengels erop kunnen wijzen dat ze meer water nodig hebben.

Geef je planten regelmatig water

Ja, dit lijkt misschien een voor de hand liggende tip, maar het is er een die veel mensen vergeten. Zorg ervoor dat je je planten regelmatig controleert en water geeft als dat nodig is. Een manier om te zien of een plant water nodig heeft, is door je vinger in de grond te steken; als die droog aanvoelt, is het tijd om water te geven. Gelukkig bestaan er ook planten die weinig water nodig hebben! Denk bijvoorbeeld aan cactussen, vetplanten en sedums. Een paar fijne onderhoudsarme planten. 

Voldoende zonnestralen

Tijd doorbrengen met je favoriete planten kan je stemming verbeteren, je productiviteit verhogen en zelfs je stressniveau verlagen. Net zoals wij mensen, hebben ook planten vitamine D nodig om goed te gedijen. De meeste planten hebben minstens zes uur zonlicht per dag nodig, hoewel sommige meer of minder nodig hebben, afhankelijk van de soort. Als je geen plek in huis hebt die zoveel natuurlijk licht krijgt, kun je dat aanvullen met kunstlicht. Fluorescentielampen zijn een goede optie, omdat ze weinig warmte afgeven en een breed lichtspectrum bieden. Zorg er wel voor dat je de lampen dicht bij de planten plaatst, zodat ze maximaal profiteren. Door deze eenvoudige tips te volgen, ben je binnen de kortste keren goed op weg om een fantastische planten-ouder te worden! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken