Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geef je gezondheid een boost met een detoxkuur

Je hebt vast weleens van detoxen gehoord. Tijdens een korte periode geef jij je lichaam een enorme impuls door extreem gezond te leven. In het dagelijks leven nemen we namelijk meer gifstoffen op dan ons lichaam aankan. Met name je lever draait overuren. Maar uiteindelijk is er sprake van opstapeling. Dat heeft allerlei vervelende effecten. Je voelt je minder energiek en langdurige blootstelling aan een teveel aan gifstoffen is slecht voor je gezondheid. De hoogste tijd dus om een detoxkuur een kans te geven. 

In onze voeding zitten grote hoeveelheden gifstoffen

Supermarkten laten ons graag geloven dat hun etenswaren gezond en verantwoord zijn. Helaas is dat lang niet altijd het geval. Hoewel er natuurlijk wel verschil is tussen supermarktproducten onderling. Voorbewerkte etenswaren zitten vrijwel altijd boordevol giftige deeltjes. Dat zijn onder andere bestrijdingsmiddelen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen. 

Kies voor verantwoorde etenswaren en let op de etiketten

Producenten van etenswaren zijn sluw. Ze verpakken hun producten in natuurlijke kleuren en plakken er een stikker op waaruit wij om moeten maken dat het ecologisch verantwoord is. Dit soort verpakkingen zijn niet allemaal misleidend, maar een aanzienlijk gedeelte is dat wel. Lees daarom altijd het etiket goed door. Staan er lijsten aan E-nummers op? Dan is het waarschijnlijk verstandig om voor een alternatief te kiezen. 

We ademen dagelijks toxische deeltjes in

Niet alleen onze voeding is schadelijk. De lucht die we inademen zit vol met gifstoffen. Dat komt onder andere door uitlaatgassen van voertuigen en fabrieken. Als persoon heb je de kwaliteit van de lucht om je heen niet in de hand. Het is dus de hoogste tijd dat de maatregelen aangescherpt worden voor het uitstoten van deeltjes die schadelijk zijn voor mens en natuur. Gelukkig beweegt de maatschappij zich wat dat betreft in de goede richting. Maar we zijn er nog lang niet. Het inademen van gifstoffen is onvermijdelijk. Daarom is het voor vrijwel iedereen verstandig om af en toe te detoxen middels een kuur. 

Kies de detoxkuur die bij je past

Detoxen doe je op je eigen manier. Want er zijn verschillende methodes die effectief zijn. Sapkuren, het drinken van specifieke thee, bezoekjes aan de sauna en speciale kleibehandelingen zijn bekende vormen. De methodes verschillen onderling, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel. Lees je vooral zorgvuldig in voordat je begint. Kies de beste detox kuur en begin vandaag nog met een gezondere levensstijl. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook