Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ga voor een industriële look en start het jaar goed!

en je toe aan verandering in je interieur? Wil je een stoere, robuuste sfeer creëren? Dan is een industriële look wellicht iets voor jou! In dit artikel geven we je tips en inspiratie om deze stijl toe te passen in je huis. Lees snel verder en ontdek hoe je het nieuwe jaar goed kunt beginnen met een make-over van je interieur!

De basis van een industriële look

Een industriële look kenmerkt zich door een ruwe en stoere uitstraling. Denk hierbij aan grove materialen zoals beton, metaal en ruw hout. Het is belangrijk om deze materialen goed te combineren voor een gebalanceerd resultaat. Een populaire combinatie is bijvoorbeeld een houten tafel met metalen onderstel en een industriële kast van staal met een verweerde look. Deze meubelstukken zijn echte eyecatchers en geven direct een robuuste sfeer aan je interieur.

Kleuren en accessoires

Naast de meubelstukken zijn ook de kleuren en accessoires belangrijk bij het creëren van een industriële look. Kleuren die hier goed bij passen zijn donkere en neutrale kleuren zoals zwart, grijs, bruin en groen. Deze kleuren zorgen voor een stoere en warme uitstraling. Accessoires die goed passen bij deze stijl zijn bijvoorbeeld metalen lampen, industriële wandrekken en robuuste vazen. Ook kun je kiezen voor decoratie van oude fabrieksvoorwerpen, zoals tandwielen of oude metalen platen verwerkt in een robuuste boomstam tafel.

De juiste materialen

Naast de juiste kleuren en accessoires is het belangrijk om de juiste materialen te kiezen voor een industriële look. Zoals eerder genoemd zijn beton, metaal en ruw hout belangrijke materialen binnen deze stijl. Maar er zijn nog meer materialen die goed passen bij deze stijl. Denk bijvoorbeeld aan leer, canvas en denim. Deze materialen zijn stoer en passen goed bij het ruwe karakter van de industriële stijl.

Subtiele accenten

Het is belangrijk om een balans te vinden tussen het robuuste en het subtiele. Door subtiele accenten toe te voegen, creëer je een gebalanceerd geheel. Dit kun je doen door bijvoorbeeld kussens of een plaid toe te voegen in een zachte stof of een lichte kleur. Ook kun je kiezen voor een kleurrijk schilderij aan de muur, om wat meer kleur toe te voegen aan het geheel.

De finishing touch

Last but not least, de finishing touch. Om je industriële look compleet te maken is het belangrijk om de juiste verlichting te kiezen. Kies voor stoere en industriële lampen die passen bij de rest van je interieur. Ook kun je kiezen voor een grote kamerplant of een industrieel kunstwerk aan de muur. Zo maak je jouw industriële look compleet en kun je optimaal genieten van je nieuwe interieur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken