Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Fit worden, de drie tips die echt werken!

Allemaal dromen we stiekem van een afgetraind en strak lijf. Waar het even kan inclusief een sixpack. Dit is maar voor een enkeling weggelegd. Daarom is het ook belangrijk de lat niet te hoog te leggen, maar toch is fit worden wél een mooi streven. Fit is echter niet hetzelfde dan afgetraind. Fit is het gevoel dat je alles uit het leven kan halen wat jij wilt, fit zijn is dat sprintje trekken naar de trein én de trap op lopen zonder bij te hoeven komen. Hoe jij dit punt dit keer wel bereikt? En dat je over een tijd kan zeggen; yes, ik voel me fit! Hier drie tips die écht werken. 

1.    Het oog van de pro

Een professional noemt zichzelf niet voor niets zo. Dat geldt ook op het gebied van fit worden. Het is daarom aan te raden om een aantal sessies bij een personal trainer te boeken. Hij of zij kan jou van adviezen op maat voorzien en rekening houden met eventuele blessures. Een concreet plan is vaak de key naar succes. Meld je dan ook meteen aan bij een fijne gym, eentje zoals deze sportschool in Ridderkerk. Wanneer jij sport op een plek die je fijn vindt, zul je zien dat het al snel een gewoonte wordt waar je naar uitkijkt! 

2.    De dagelijkse dingen

Naast dat je een concreet plan hebt met een trainer, is het ook belangrijk je dagelijkse leven aan te passen. Het zijn namelijk de kleine zaken die het verschil maken. Ga na het eten elke dag even een ommetje maken. Verruil de auto voor de fiets, en wandel af en toe naar de supermarkt. Het zijn echt die kleine gewoontes die op jaarbasis het verschil maken. Het zal geen resultaat geven in twee dagen, maar wel in twee maanden. Dat is meteen een extra tip namelijk: je moet niet te snel willen. Want alles wat snel komt gaat ook weer snel, dat geldt ook voor resultaat op het gebied van fit worden. 

3.    De wisseltruc

Gezonde eetpatronen zijn ook zo’n ding waarvan het lastig is om vol te houden. Vaak grijp je op een zwak moment terug naar oude patronen om deze vervolgens meteen maar weer vast te houden. Daarom is het goed om niet met gewoontes te stoppen zonder opvulling, maar deze ín te wisselen voor nieuwe gewoontes. Het kan al lonen om volkoren pasta te gaan eten in plaats van witte en je dagelijkse cola in te wisselen voor een blikje cola light. Het zijn die veranderingen die op termijn vol te houden zijn, omdat je niet door hebt dát er iets is veranderd. Verdiep je eens in de wisseltrucs die er allemaal mogelijk zijn, er worden Instagram accounts vol mee gespamd. Je zult versteld staan van de mogelijkheden die er zijn!

Kortom, fit worden gaat je niet in een dag en ook niet in een week lukken. De eerste stap zetten gaat je wél vandaag al lukken. Investeer daarom daar vandaag nog in en je zult zien dat je over een maand al wat sneller die trap op rent. En die trein? Die ga je vanaf nu al helemaal altijd halen. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook