Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Financieel onafhankelijk worden als vrouw, zo doe je dat!

Dat geld een mannending is? Dat maak je ons al lang niet meer wijs. Geld en vrouwen gaan heel goed samen en dan hebben we het natuurlijk niet alleen over geld uitgeven. Vrouwen kunnen prima investeren, sterker nog; onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen minder impulsieve keuzes maken én stressbestendiger hierin zijn dan mannen. Kortom, een gouden combinatie. Het is dan voor alle vrouwen ook aan te raden zich eens te verdiepen in het financieel onafhankelijk worden. Niet alleen onafhankelijk van een man, maar überhaupt geheel onafhankelijk. Ook niet meer afhankelijk van een baan, maar passief inkomen genereren door in te spelen op bijvoorbeeld een gunstige cardano koers. Gaat hierbij bij jou nog geen belletje rinkelen? 

Investeren kun je leren

Financieel onafhankelijk (ook wel op z’n Amerikaans FIRE) worden houdt in dat je niet meer een baan hoeft te hebben om rond te komen. Je komt rond van passief in plaats van actief inkomen. Dit passieve inkomen kun je uit verschillende bronnen halen, van rente op spaargeld tot huurinkomsten uit vastgoed. Die laatste vraagt om een grote investering in één keer, een mogelijkheid die niet iedereen heeft. Toch hoeft dat niet te betekenen dat jij niet vandaag nog kunt starten met het creëren van je eigen financiële onafhankelijkheid. Met simpelweg wat aandelen kopen of wat Dogecoin crypto zet je vandaag al de eerste stap. 

Hoeveel geld nodig?

Bij financiële onafhankelijkheid wordt vaak onterecht gedacht dat je miljoenen nodig hebt om rond te komen. Dat is niet waar. Het gaat er vooral om hoeveel jíj nodig hebt om rond te komen. Dit hangt namelijk erg samen met jouw eigen levensstijl. Het is bij financiële onafhankelijkheid dan ook slim om niet alleen te kijken hoe je passief inkomen kunt genereren maar vooral ook hoe je dit uitgeeft. Zijn er zaken waar je drastisch op kunt besparen? Doe dit dan ook zeker. Want hoe minder kosten je hebt, hoe minder passief inkomen jij nodig hebt. En zo is jouw financiële onafhankelijkheid dus eerder bereikt. 

Waarin investeren?

We haalden al kort een aantal mogelijkheden aan waarin je kunt investeren. Mogelijkheden waar je al van een klein bedrag af aan kunt starten zijn aandelen en crypto. Wanneer je op de juiste momenten in de juiste producten investeert, kunnen deze zodanig in waarde stijgen dat dit mooie winsten kan opleveren. Daarnaast betalen sommige aandelen dividend ook uit. Je kunt ook voor een zogenaamde EFT gaan. Dit is een samenstelling van diverse aandelen, samengesteld door een expert. Dit zorgt ervoor dat je je risico’s spreidt en je minder gevaar loopt op grote verliezen. Vastgoed is ook nog altijd een duurzame investering, maar met stijgende hypotheekrentes worden deze wel steeds minder aantrekkelijk.

Kortom, financieel onafhankelijk worden is voor iedereen mogelijk. Het is vooral een kwestie van klein beginnen en geduld hebben, zeker wanneer je maandelijks niet veel geld op zij kunt zetten. Daarnaast is het aan te raden naar beide kanten van de balans te kijken, zowel de uitgaven als de inkomsten. Wanneer je dat doet, dan zit jij voor de toekomst financieel ongetwijfeld goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook