Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • eSIM op reis: 5 dingen die je moet weten

Hoe blijf je voordelig bellen op vakantie zonder die dure roamingkosten? Onze smartphones zijn een vast onderdeel van ons leven geworden, zeker ook op reis. Of het nu gaat om de weg vinden, iets vertalen, last-minute een hotel boeken of gewoon lekker even online relaxen, we kunnen ons geen vakantie meer voorstellen zonder onze smartphone.

Maar buiten de EU kan het lastig zijn, omdat je vaak een lokale simkaart moet kopen. Maar wat als dat makkelijker kan? Met een eSIM regel je alles van tevoren, zodat je zonder zorgen met je smartphone online kunt zodra je op je bestemming bent. Hier zijn 5 dingen die je moet weten!

Geen fysieke simkaart nodig

Het grootste pluspunt van een eSIM is dat je niet meer met die kleine simkaartjes hoeft te rommelen. Je hoeft niet meer naar een winkeltje te zoeken om een simkaart te kopen en die in je telefoon te prutsen. Met een prepaid eSIM download en activeer je gewoon wat je nodig hebt via een QR-code of een appje. Geen stress meer bij aankomst en dus meer tijd om van je vakantie te genieten!

Flexibel en gemakkelijk

Met een eSIM kun je meerdere telefoonnummers en internetabonnementen op één telefoon hebben. Dit is fijn voor mensen die vaak naar verschillende landen reizen of verschillende providers willen gebruiken voor bellen en internet. Dankzij eSIM kun je makkelijk en snel van provider wisselen, zonder dat je steeds een nieuw simkaartje hoeft te kopen of te verwisselen. Handig, toch?

Je bespaar een heleboel kosten

Nog iets tofs aan eSIM voor reizigers: je kunt er roamingkosten mee besparen. Met een eSIM kun je als je aankomt meteen een lokaal internet abonnement regelen, wat meestal veel goedkoper is dan de roamingprijzen van je provider thuis. Dit kan je een hoop geld besparen, vooral als je regelmatig naar het buitenland gaat.

Goed voor het milieu!

eSIM is ook nog eens goed voor de planeet. Omdat je geen fysieke simkaartjes nodig hebt, gebruiken we minder plastic. Dat is beter voor het milieu, want het verkleint de ecologische voetafdruk van onze mobieltjes. Zo helpen we samen de natuur een handje.

Geschikt voor alle apparaten

Hoewel eSIM steeds vaker gebruikt wordt, moet je wel even checken of je telefoon en de providers op je reisbestemming het wel ondersteunen. Zoek dit ook zeker uit voordat je de deur uitgaat! Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan en kun je zonder problemen genieten van de voordelen van eSIM op reis. Heb jij het al?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken