Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • EPDM dakbedekking installeren: een stap voor stap gids

Als je op zoek bent naar een betrouwbare, duurzame en kosteneffectieve dakbedekking, dan is EPDM dakbedekking misschien wel de perfecte keuze voor jou. EPDM is een populaire optie voor commerciële en industriële gebouwen, omdat het gemakkelijk te installeren is, minimaal onderhoud vereist en een leven lang meegaat.

Wat is EPDM? 

EPDM of Ethyleen Propyleen Diene Monomeer is een synthetische rubberverbinding die in veel industrieën en producten wordt gebruikt. Dit materiaal heeft unieke eigenschappen die het bij uitstek geschikt maken voor bepaalde toepassingen, zoals het bedekken van je dak. We vertellen je hieronder stapsgewijs hoe je EPDM dakbedekking installeert.

Stap 1: Voorbereiding van het oppervlak 

Het eerste wat je doet, is het oppervlak van je dak voorbereiden. Dit betekent dat je al het vuil en puin dat zich op het oppervlak heeft verzameld dient te verwijderen. Zorg er ook voor dat de ondergrond glad is en vrij van oneffenheden. Veeg alle takken en bladeren weg en maak een sopje met groene zeep om het dak schoon te maken. Als je dit gedaan hebt, breng je een grondlaag over het hele gebied aan om ervoor te zorgen dat je EPDM folie goed hecht. 

Stap 2: Het EPDM folie aanbrengen 

Zodra je oppervlak klaar is voor installatie, begin je met het leggen van je EPDM folie. Begin bij een hoek van je dak en rol de folie uit over de lengte. Zodra het op zijn plaats ligt, gebruik je een roller of borstel om het stevig aan te drukken over de hele lengte, totdat het volledig is vastgeplakt. Indien nodig gebruik je ook een hittepistool of fakkel om luchtbellen te verwijderen die zich tijdens de installatie tussen de lagen materiaal kunnen vormen. 

Stap 3: Randen en voegen afdichten 

Als de EPDM folie over het hele oppervlak van je dak is aangebracht, is het tijd om alle randen en naden af te dichten met een speciaal afdichtingsmiddel. Dit helpt te voorkomen dat water onder het folie komt en na verloop van tijd schade veroorzaakt. Zorg ervoor dat alle randen goed zijn afgedicht, zodat er geen vocht doorheen komt. 

Jarenlange bescherming

Het installeren van een EPDM dakbedekking is een geweldige manier om je gebouw of huis te beschermen tegen waterschade en tegelijkertijd geld te besparen op energiekosten vanwege de uitstekende thermische isolatie-eigenschappen. Met een zorgvuldige voorbereiding, aandacht voor details tijdens de installatie, en regelmatige onderhoudsinspecties na verloop van tijd, geniet je van een EPDM dakbedekkingssysteem dat tientallen jaren meegaat. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook