Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een eigen kapperszaak openen? 3 Tips voor een goede start!

Voordat je met een kapperszaak begint, is het belangrijk dat je eerst verschillende handelingen uitvoert om te zorgen dat je succes hebt. Je moet weten hoe je een kapperszaak moet opstarten. Om geen problemen te krijgen, moet je je eerst houden aan verschillende onderzoeken.

Start een marktonderzoek

Wanneer je in je eigen stad een kapperszaak wil beginnen, zul je bij het onderzoek erachter komen dat je niet de enige bent. Zo kom je te weten of er in je omgeving nog wel belangstelling is voor een nieuwe kapperszaak. Wanneer er voldoende kapperszaken zijn voor volwassenen, maar niet voor kinderen, bestaat de mogelijkheid dat je daarop gaat richten. Ook zou je een kapperszaak kunnen opstarten die zich vooral richt op het knippen en stijlen voor wat betreft Afro-haar. Zo zijn er natuurlijk meer mogelijkheden. Wanneer je weet wat je wil gaan doen en ziet dat er ruimte voor is, kun je verder gaan.

Het maken van een ondernemingsplan

Het is belangrijk, voor het maken van een goede start dat je een ondernemingsplan schrijft. Door een grondig ondernemingsplan te schrijven zie je welke kansen je hebt, maar ook de concurrente waar je mee te maken krijgt. De potentiële klanten die je kunt krijgen, kun je zo goed in kaart brengen. Door het ondernemingsplan krijg je een goed inzicht in de markt en jouw bedrijf, maar je zult ook zien of jouw plannen haalbaar zijn. Een ondernemingsplan is vooral belangrijk als je een startkapitaal moet hebben en daarvoor investeerders zoekt. Wanneer je je ondernemingsplan klaar hebt, is het verstandig om dat te laten controleren door een deskundige. Dat kan een expert zijn op het gebied van bedrijfsfinanciering of een goede boekhouder. Wanneer je problemen hebt met het schrijven van een goed ondernemingsplan kun je een gratis voorbeeld nemen. Je moet ook een besluit nemen of je een eigen kapperszaak wil gaan starten of gebruik gaat maken van franchise. Bij een franchise word je goed begeleid en krijg je ondersteuning. Wanneer je een eigen kapperszaak hebt, zal je vrijer zijn. Toch zul je ook de rechtsvorm moeten bepalen en je inschrijven bij de KvK. Iedere startende ondernemer is verplicht zich in te schrijven in het Handelsregister van Kamer van Koophandel. De KvK zal de inschrijving ook doorgeven aan de belastingdienst.

Het bedrijfspand en spullen die je nodig hebt

Wanneer je een bedrijfspand hebt gevonden en toestemming van de gemeente hebt gekregen om er een kapperszaak te beginnen, kun je aan de slag. Je moet daarvoor niet alleen het meubilair hebben, maar ook alle andere attributen die je voor een kapperszaak nodig hebt. Daarvoor kun je kijken bij een kappersgroothandel. Een goede kappersgroothandel zal al de materialen die nodig hebt kunnen leveren. Je moet zorgen, voordat de eerste klant bij je komt, alle spullen in huis hebt om aan de wensen van de klant te kunnen voldoen. Dat zijn niet alleen de shampoos voor het wassen van je haar, maar ook alle andere spullen zoals; scharen, haarföhn, spiegels en zo kunnen we natuurlijk nog wel even doorgaan. Voor de eerste inkopen, is het belangrijk dat je met een afgevaardigde spreekt van de kappersgroothandel, omdat hij of zij je kan helpen bij het aanschaffen van alle materialen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook