Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een trendy vrouw kiest bewust voor een goede haarverzorging

Wat doe jij er momenteel al aan om je haar in goede conditie te houden? Een bezoek aan een online drogisterij of specialist toont je het brede aanbod aan shampoos voor stijl haar, voor krullend-haar, voor haar met veel gespleten haarpunten, enzovoorts. Het maakt het niet eenvoudig om tot een weloverwogen keuze te komen, waarbij het gekozen product een optimale ondersteuning biedt aan het haar. Daar komt nog bij dat je naast een vloeibare shampoo ook een shampoo bar of bijvoorbeeld droogshampoo kunt gebruiken voor de verzorging van je haar. In dit artikel helpen we je op weg een keuze te maken uit het brede aanbod shampoos en haarproducten. 

Combinatie van een shampoo en conditioner

Veel vrouwen kiezen voor het gebruik van zowel een shampoo, als voor een conditioner. Kijk eens naar een shampoo van Davines, speciaal aangepast op de behoeften van jouw haartype. Deze shampoos hebben ieder hun eigen formule, passend bij het haartype waarvoor ze worden geproduceerd. In sommige gevallen is het mogelijk een shampoo en conditioner samen te kopen. Dit wordt aangeraden, daar de formules van beide producten elkaar in zo’n geval versterken. Het komt het effect van het gebruik van beide producten ten goede. 

Effect van een conditioner en shampoo 

Het gebruik van shampoo, een haarmasker en een conditioner helpen het haar gezamenlijk optimaal te onderhouden. De shampoo zorgt voor een grondige reiniging van het haar, waarna het masker bijdraagt aan het openen van de haarschubben. Dit is noodzakelijk voor een diepe voeding van het haar. Met een conditioner laat je de haarschubben vervolgens weer sluiten. Effect ervan is dat het haar mooi glad en glanzend wordt. 

Andere tips voor een goede verzorging van het haar 

Naast het gebruik van een combinatie van haarproducten zijn er verschillende andere manieren om het haar in goede conditie te houden. Zo is het raadzaam het haar niet te vaak te wassen en bij voorkeur natuurlijke producten te gebruiken. Het haarmasker hoef je slechts eenmaal per week in te zetten voor het voeden van de huid. Daar waar je meermaals per week een shampoo en conditioner kunt gebruiken. Ook het stimuleren van de doorbloeding van de hoofdhuid, door het hoofd te masseren, draagt bij aan het gezond houden van het haar. Na het douchen dien je het haar voorzichtig te drogen, bij voorkeur met een zachte handdoek. Het is onverstandig om nat haar te borstelen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook