Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een stoere fiets voor vaders en moeders

Het begrip mamafiets kennen we allemaal; speciaal ontworpen fietsen voor moeders (en vaders) die vooral gericht zijn op de jongste jaren van je kinderen. Deze fietsen zijn ontzettend populair, vooral de elektrische varianten! Maar wat doe je als je kinderen wat ouder worden? De elektrische mamafiets maar weer wegdoen? Of kun je er ook zonder dat je je kinderen meeneemt nog prima van blijven genieten?

Een stadsfiets met extraatjes

Elektrische mamafietsen heb je in allerlei uitvoeringen. Van de meer klassiekere modellen, duidelijk herkenbaar als zodanig, als ook wat meer stoere opties, die je zonder zitjes erop niet als mamafiets zou herkennen.

Wat zij allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat het simpelweg prima fietsen zijn. Goed geschikt om je in een stadse omgeving snel en comfortabel van A naar B te bewegen, met voldoende vermogen om ook lastige bruggetje op te komen, ook wanneer je fiets ‘bepakt’ is met zowel voor-als-achterop een kind, en misschien nog wat boodschappen.

Een populaire Stella ebike is de Fiore, een typische mamafiets met laag frame, zodat het opstappen altijd gemakkelijk gaat. Een extra stevige standaard zorgt ervoor dat je hem veilig neer kunt zetten, terwijl de fiets ook nog eens geschikt is gemaakt om zowel voorop als achterop een kinderzitje te monteren. Deze fiets is ook nog eens erg betaalbaar, en prima als stadsfiets te gebruiken als de kinderen wat groter worden. 

Van kinderzitjes naar boodschappen

Ja, als de kinderen wat groter worden, wat doe je dan met je elektrische mamafiets? Ruil je hem in voor een stadsfiets? Alhoewel dat natuurlijk een optie is, is het niet per se nodig. De mamafiets van nu is namelijk ook prima geschikt om als stadsfiets te gebruiken. Haal je de zitjes eraf, dan heb je een prima, comfortabele en degelijke fiets over die prima is voor dagelijks gebruik. 

Heb je geen zin in de wat herkenbare ‘mamafiets’ look, dan kun je ook direct al kiezen voor een variant die meer het uiterlijk heeft van een stadsfiets, maar wel is ontworpen om op twee plekken kinderzitjes te monteren. Het leuke is dat je deze, als de kinderen groter zijn, om kunt wisselen voor een krat voorop, en bijvoorbeeld fietstassen achterop. Door zijn stevige frame is deze fiets namelijk ook prima geschikt om je dagelijkse boodschappen of andere spullen mee te vervoeren. Wie niet weet dat je deze fiets voorheen als mamafiets gebruikte, zal hem ook niet als zodanig meer herkennen. En, goed nieuws voor de heren: er is ook een elektrische herenfiets die speciaal is ontworpen om kinderzitjes op te monteren, zonder dat de stoere looks van de fiets daaronder te lijden hebben gehad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook