Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een leuke koffiehoek in huis maken? Dat doe je zo

Drink jij flink wat kopjes koffie op een dag en vind je het leuk om bezig te zijn met het creëren van smaakvolle koffie? Dan is het een idee om een leuke koffiehoek in huis te maken, waar je aan de slag kunt gaan als thuisbarista. Zo creëer je echt een eigen plekje in huis waar je de ene na de andere lekkere kop koffie kunt klaarmaken. Hoe je een stijlvolle koffiehoek maakt thuis? Wij helpen je op weg en geven je wat inspiratie!

Investeer in een goede en stijlvolle koffiemachine

Een koffiehoek is natuurlijk niet compleet zonder goede koffiemachine. Is je huidige koffiezetapparaat verouderd en ben je toe aan een nieuwe, dan is dit het ideale moment om dat te kopen. Want hoe leuk is het om een nieuwe koffiemachine te hebben in de koffiehoek die je gaat maken? Bij het kiezen van een koffiemachine, heb je tal van mogelijkheden. Het is daarom eerst goed om na te denken over je budget en persoonlijke voorkeuren. 

Wil je zelf de controle houden over het zetproces? Dan is het een aanrader om voor een piston koffiemachine te kiezen. Bij deze halfautomaat espressomachine maal je zelf de bonen en bepaal je zelf de hoeveelheid koffie, de doorlooptijd en de doorloopsnelheid. Op deze manier is het mogelijk om veel te experimenteren. Als je het leuk vindt om met koffie zetten bezig te zijn, is dit een apparaat waar je hoe dan ook veel plezier van hebt. 

Hoef je niet alles zelf te regelen, maar vind je het makkelijker om met één druk op de knop een koffie klaar te maken? Dan is een volautomaat espressomachine misschien een betere keuze. Naast een halfautomaat en een volautomaat espressomachine, kun je ook nog kiezen uit een koffiezetapparaat met filter of koffiepad of cupmachine. Naast dat het belangrijk is om voor een hoge kwaliteit koffiemachine te gaan, is het ook leuk als het apparaat er stijlvol uitziet. Dan wordt het een echte eyecatcher in je koffiehoek, waar niemand meer omheen kan!

Mooie kopjes en glazen toevoegen

Naast een goede espressomachine in je koffiehoek, zijn ook mooie kopjes en glazen een aanrader. Niet alleen heb je deze daardoor meteen binnen handbereik, ook brengen deze sfeer met zich mee. Kies voor kopjes en glazen die passen bij wat je mooi vindt én die fijn in je hand liggen, zodat je echt een beleving maakt van het drinken van koffie. 

Maak het persoonlijk

Om je koffiehoek echt eigen te maken, is het een goede tip om het persoonlijk te maken. Dat doe je eenvoudig door enkele persoonlijke items aan de hoek toe te voegen. Daarbij kun je aan van alles denken. Van fotolijstjes rondom je koffiehoek tot koffieboeken, je hebt tal van mogelijkheden. Bedenk wat jouw koffiehoek persoonlijker maakt. Als je wat persoonlijke items toevoegt, krijgt dit deel van jouw woning hoe dan ook een unieke uitstraling. Niet alleen ziet het er zo leuk uit voor jezelf, maar ook ben je onderscheidend ten opzichte van anderen.

Maak het gezellig

Door wat meer persoonlijkheid aan je koffiehoek toe te voegen, maak je het al sfeervoller. Maar er zijn nog meer manieren om je koffiehoek gezelliger te maken. Hoe leuker het eruitziet, hoe meer aandacht het trekt en hoe leuker het is om hier tijd door te brengen. De hoek gezelliger maken doe je bijvoorbeeld door koffieaccessoires toe te voegen. Denk daarbij aan een koffiemolen, koffieblik of koffiepot. Maar ook decoratieve elementen als planten, kunstwerken of kaarsen dragen bij aan de sfeer. Durf hier dan ook vooral mee uit te pakken en maak er echt een gezellige plek van.

Deze tips hierboven helpen je erbij om een leuke koffiehoek in huis te maken. Dan heb je er straks ongetwijfeld een nieuwe hobby bij als thuisbarista!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook