Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Duurzame energie: de voordelen

Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden om in huis gebruik te kunnen maken van groene energie. Zo kun je bijvoorbeeld overwegen om een warmtepomp, zonneboilers of zonnepanelen te laten installeren, om op die manier duurzame stroom op te wekken. Met zonnestroom beperk je de CO2-uitstoot, en je bespaart daarnaast flink op energiekosten. In dit blogartikel gaan we uitgebreider in op de voordelen van zonne-energie, en lees je hoe je kunt besparen op de aanschafprijs van zonnepanelen.

De verschillende voordelen van zonne-energie

Zonnepanelen kunnen je meerdere interessante voordelen opleveren. Allereerst wek je op deze manier zelf zonne-energie op, wat maakt dat je je eigen energieleverancier wordt. Zo ben je voor je stroom in huis niet meer afhankelijk van aardgas, wat een fossiele brandstof is. Het opwekken van zonnestroom is milieuvriendelijk, omdat er geen milieubelastende gassen vrijkomen, en je bespaart flink op gaskosten. Daarbij verduurzaam je met zonnepanelen je woning, wat maakt dat je huis meer waard wordt op de woningmarkt, mocht je het in de toekomst willen verkopen. Tot slot kun je de energie die je niet gebruikt en wel opwekt via de panelen, terugleveren aan het elektriciteitsnet in ruil voor een vergoeding. Zo verdien je dus al gauw geld terug aan de zelf-geproduceerde stroom.

Besparen op zonnepanelen

Overweeg je om zonnepanelen te laten installeren, maar loop je aan tegen de hoge aanschafprijs? Zonnepanelen zijn gelukkig niet meer zo duur in aanschafprijs als vroeger, en je hebt ze binnen een aantal jaar al terugverdiend vanwege het hoge rendement. Daarnaast is de aanschafprijs voor zonnepanelen vrijgesteld van BTW, wat de kostprijs een stuk voordeliger maakt. Als je toch op dit moment niet over voldoende financiĆ«le middelen beschikt voor een grote investering, is het interessant om eens te kijken op de website van veranderstroom. Dit bedrijf wil de aanschaf van zonnepanelen laagdrempeliger maken, en de panelen betaalbaar houden voor iedereen.  Daarom bieden ze een aantrekkelijke regeling aan waarmee je je zonnepanelen op korte termijn al kunt laten installeren, en de aanschafprijs in maandelijkse termijnen afbetaalt via een zogenaamde Groene Lening.

Zonnepanelen in jouw eigen regio

Wist je dat Noord-Brabant de absolute koploper is als het gaat om het gebruik van zonnepanelen? De Brabantse huishoudens plaatsen massaal zonnepanelen op hun dak om te besparen op energiekosten, en om zich in te zetten voor een energieneutrale toekomst. Woon je nu in Oss en heb je ook interesse in duurzame woonoplossingen? Veranderstroom levert voordelige zonnepanelen Oss. Omdat het bedrijf in Brabant is gevestigd, kunnen de installateurs snel ter plaatse zijn om de panelen op jouw dak in Oss te installeren, zodat je meteen gebruik kunt maken van duurzame energie.

Kortom: als je gebruik maakt van zonnestroom is dat niet alleen voordelig voor het milieu en vanwege de besparing op je energierekening, de aanschafprijs voor zonnepanelen is tegenwoordig ook goed betaalbaar. Dat maakt klimaatneutraal wonen voor ieder huishouden mogelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken