Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Drie manieren waarop je maandelijks geld kunt besparen!

De kans is groot dat je vaste lasten en variabele lasten de laatste maanden nogal gestegen zijn. Het kan dus ook geen kwaad om de komende tijd iets voorzichtiger met je geld om te gaan. Toch lijkt dit voor velen niet haalbaar. Om je hier een handje bij te kunnen helpen hebben we drie handige tips voor je op een rijtje gezet. Zo kun je tientallen euro’s per maand besparen!

Abonnementen en goede doelen 

Veel mensen hebben vaak niet eens door wat er precies van hun rekening afgeschreven wordt. Daarom zie je ook dat veel mensen nog betalen voor een sportabonnement terwijl ze al maanden niet meer gaan. Ook wordt er vaak geld aan een abonnement voor een krant of tijdschrift afgeschreven of voor andere zaken die niet perse noodzakelijk zijn. We raden je om te beginnen dan ook zeker aan om abonnementen die je niet meer nodig hebt of weinig gebruikt op te zeggen. Wanneer je deze kosten optelt kan dit jaarlijks echt veel geld schelen. In deze tijd is het toch echt fijner om wat meer geld op je spaarrekening te hebben staan. 

Verzekeringen

Je kunt jaarlijks voor een nieuwe verzekering kiezen. Wanneer je iedere keer echt de voordeligste optie uitzoekt dan weet je zeker dat je niet te veel betaalt. De premies voor de basisverzekeringen en aanvullende verzekeren kunnen namelijk erg varieren. Het is dus zeker de moeite waard om hier ieder jaar een wat tijd aan te besteden. 

Kasboek

Ook zul je je verbazen over de hoeveelheid aan geld dat je wekelijks uitgeeft aan boodschappen. We raden je dan ook aan om alle uitgaven die je doet eens bij te houden in een notitieboekje. Bekijk alle soorten bij Bekking & Blitz. Zo is het eenvoudig om precies tot op de cent te weten wat je precies waaraan uitgeeft. Vaak is dit dan ook veel meer dan je denkt. Je kunt na enige tijd dan bepalen op welke producten je beter kunt besparen of je kunt uitzoeken waar producten die je vaak haalt het goedkoopst zijn. Wanneer je grote aantallen van een product koopt ben je vaak veel goedkoper uit. 

Een extra tip is om eens een kijkje te nemen bij heerlijke budget recepten die erg weinig kosten. Zo kun je een heerlijk maaltje op tafel zetten zonder dat je er veel geld aan kwijt bent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook