Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Douchecabine of inloopdouche: een vergelijking

Is je huidige douche aan vervanging toe, maar weet je niet welk type douche het beste bij jou past? In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van douchecabines en inloopdouches. Lees dus snel verder en ontdek welke douche het beste bij jou past!

Voor- en nadelen van douchecabines

Voor we de voor- en nadelen van douchecabines benoemen, zullen we eerst uitleggen wat een douche cabine precies is. Een douchecabine is een afgesloten ruimte met een douchedeur, douchebak en douchewanden. Ze zijn doorgaans relatief voordelig en gemakkelijk te installeren. 

Een douchecabine is een goede optie als je spatwater tijdens het douchen vervelend vindt. De cabine voorkomt niet alleen spatwater, maar zorgt ook dat de warmte van het warme douchewater in de cabine hangen tijdens en na het douchen. Hierdoor ben je minder snel geneigd de warme kraan ver open te draaien.

Helaas heeft niets alleen maar voordelen. Zo heeft ook een douchecabine enkele nadelen. Wie gevoelig is voor claustrofobie, kan hier last van hebben. Een douchecabine is ten slotte een kleine en afgesloten ruimte. Daarnaast moet je voldoende rekening houden met de locatie van de douchecabine en draairichting van de douchedeur. Je wilt natuurlijk niet dat je nieuwe douche schade aanricht aan andere voorzieningen, zoals het inbouwtoilet

Voor- en nadelen van inloopdouches

De inloopdouche is een populaire keuze. Het is een open ruimte, afgeschermd met douchewanden. Een inloopdouche beschikt doorgaans niet over een douchevloer of douchebak, maar over een tegelvloer. Daarnaast heeft een inloopdouche vaak geen douchedeur, waardoor het modern en uniek oogt. 

Dit type douche is geschikt voor zowel kleine als grote badkamers. Wanneer je kiest voor een inloopdouche met douchewanden van helder glas, vormt de gehele badkamer een groot geheel. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect. Dit effect wordt nog eens versterkt, wanneer je voor dezelfde tegel op de vloer in de douche, als in de rest van de badkamer kiest. Bovendien kun je de afmetingen van een inloopdouche grotendeels zelf bepalen. Kun je de juiste afmetingen niet vinden? Kies dan voor een inloopdouche op maat. 

Vergeleken met een douchecabine, kan een inloopdouche lastiger te installeren zijn. Je krijgt doorgaans geen volledig bouwpakket en moet alle onderdelen zelf bij elkaar zoeken. Wanneer je een professional inschakelt, hoeft dit natuurlijk geen probleem te zijn. 

Welke douche is de beste keuze voor jou?

Welke keuze je uiteindelijk maakt, is afhankelijk van je persoonlijke wensen, voorkeuren en budget. Heb je een kleine badkamer? Dan kun je vaak beter kiezen voor een inloopdouche, zodat je de afmetingen grotendeels zelf kunt bepalen. Ben je op zoek naar een douche die je eenvoudig en snel kunt installeren? Overweeg dan een douchecabine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook