Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit zijn de voordelen van elektrisch rijden

We weten allemaal dat het klimaat aan het veranderen is. Om dat te voorkomen moet de CO2 uitstoot in de EU sterk naar beneden. Eén van de maatregelen is dat in 2035 alle nieuw verkochte auto’s elektrisch moeten zijn.

Maar wat zijn nou de voordelen van elektrisch rijden? En zijn elektrische auto’s zoals de smart #1 en de smart #3 goede elektrische auto’s? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over elektrisch rijden. Lees snel verder!

De belangrijkste voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden is milieuvriendelijk

Echter: het produceren van een batterij voor de elektrische auto is beslist niet milieu vriendelijk en geeft ook een hoge CO2 uitstoot. Ook de stroom die nodig is om de auto te laten rijden wekt CO2 op, al is dat aanzienlijk minder dan met fossiele brandstoffen. Maar de elektrische auto stoot zelf géén CO2 uit als je hem gebruikt. Je kan de stroom ook duurzaam opwekken met bijvoorbeeld zonne-energie. Dat maakt het onder aan de streep toch beter voor het milieu!

Elektrisch rijden is goedkoop

Door alle onrusten op de wereld zijn de kosten voor benzine omhooggeschoten. Deze kosten heb je niet met elektrisch rijden. Ook hier weer twee kanttekeningen: thuis opladen, eventueel met wind energie of zonne-energie, is goedkoper dan de dure laadpalen langs de snelweg. Maar ook per stad of dorp kunnen de prijzen bij openbare laadpalen flink verschillen! Waar je goedkoop kan opladen vereist dus wel wat uitzoekwerk.

Elektrisch rijden heeft flink wat financiële voordelen

Tot en met 2024 hoeven elektrische rijders geen wegenbelasting te betalen. In 2025 wordt dit 25 procent van het bedrag en vanaf 2026 helaas het volle bedrag. Naast het voordeel op de wegenbelasting kun je ook subsidie krijgen voor het rijden in een elektrische auto. Zoek op Internet maar eens naar SEPP-subsidie.

Een elektrische auto heeft een krachtige motor

Bij een benzine- of dieselauto moet de kracht langzaam opgebouwd worden (toeren). Bij de elektrische auto is deze kracht altijd aanwezig.

Elektrisch rijden is comfortabel

Er zitten geen versnellingen in, dus schakelen is niet nodig. Er zit minder elektrische techniek in de auto, dus meer ruimte voor jou!

Elektrisch rijden is stiller

Minder geluidsvervuiling dus voor de omgeving en in de auto. Een groot nadeel is dat je een elektrische auto niet goed hoort aankomen. Dat kan gevaarlijk zijn voor het overige verkeer.

Goede elektrische auto’s

Maar wat zijn nou goede elektrische auto’s? Eerder noemden we al de smart #1 en de smart #3. Bij smart denk je aan de kleine auto’s, maar de smart #1, de #3 ook trouwens, zijn best wel ruim én betaalbaar.

Andere goede elektrische auto’s zijn bijvoorbeeld van Hyundai en Tesla. Bedenk voor de aanschaf goed wat je wensen zijn voor elektrisch rijden en ga op internet vooral vergelijken, om de perfecte elektrische auto te vinden die bij jou past. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken