Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit zijn dé redenen om een baan in de zorg te overwegen 

Raak je uitgekeken op je huidige baan, ben je toe aan een nieuwe uitdaging of wil je écht van waarde zijn voor anderen? Een baan in de zorg kan in dat geval wat voor jou zijn. Dit artikel zet de belangrijkste redenen op een rijtje, die het werken in de zorg zo interessant maken. Denk bijvoorbeeld aan de dankbaarheid die je ontvangt voor het werk dat je levert. Je bezorgt anderen een glimlach op het gezicht, wanneer ze merken dat hun gezondheid verbetert, het huis weer schoon is of hun maaltijd bereid wordt. Dit stipt direct een tweede belangrijke reden aan om een baan in de zorg te overwegen: het werk wat je uitvoert is zeer divers. Zo vind je vrijwel zeker een functie die past bij je interesses en achtergrond. 

Wil je als moeder voldoende tijd voor je kinderen hebben? Kijk eens naar flexwerk in de zorg, waarbij je werktijden zo goed mogelijk worden aangepast op jouw wensen. Het maakt hierbij niet uit of je voor vier uur op zoek bent naar een baan, of direct fulltime wilt gaan werken. 

Het aanbod aan vacatures in de zorg is groot 

Kijk eens naar de vacatures in de zorg in Brabant of bijvoorbeeld Limburg. Het toont je dat de vraag naar nieuwe arbeidskrachten groot is! Veel mensen vinden het fijn idee direct verzekerd te zijn van een vast contract. Niet alleen wanneer je op termijn een nieuw of eerste huis wilt kopen, maar ook om de zekerheid te hebben je huidige vaste lasten te kunnen dragen. Zoals eerder genoemd werd maakt de diversiteit aan vacatures daarbij dat je altijd een baan zal vinden die past bij datgene wat jij leuk vindt. 

Werken in de zorg doe je niet alleen met je hoofd 

Waar een kantoorbaan veel van je denkend vermogen vraagt, gaat het werken in de zorg veel verder dan dat. Je werkt namelijk niet alleen met je hoofd, maar ook met je handen. Je bent voortdurend bezig om de zorgbehoefte van mensen te inventariseren, om op basis daarvan de juiste zorg te kunnen verlenen. Daar komt nog bij dat je hart een grote rol speelt in het uitoefenen van je werk: je bent er voor de medemens! Niet alleen tussen 9.00 en 17.00 uur, maar ook tijdens een nachtdienst of bijvoorbeeld in het weekend. Je houdt ervan om anderen te helpen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook