Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit zijn de populairste e-bikes voor dames

E-bikes zijn natuurlijk als sinds jaar en dag mateloos populair. Waar we tot jaren geleden vooral ouderen hierop zagen fietsen, is het tegenwoordig een uitzondering om iemand op een normale fiets te zien fietsen. Uiteraard zijn er een aantal uitzonderingen, zoals mountainbikers en wielrenners. Ook de meeste jeugd die met de fiets naar school gaat, doet dit op een e-bike. Dit heeft als groot voordeel dat langere afstanden een stuk eenvoudiger zijn om te overbruggen en je er simpelweg ook een hoop geld mee bespaart. Toch zien we wel een duidelijk verschil als we kijken naar mannen en een e-bike voor dames. Waar mannen vaak voor een e-bike gaan die puur praktisch is, is de keuze bij vrouwen meestal voor een deel ook gebaseerd op hoe de e-bike eruit ziet. Mede daarom hebben we de populairste vrouwen e-bikes voor je op een rijtje gezet.

De elektrische bakfiets

De elektrische bakfiets is de laatste jaren steeds populairder geworden en dat is natuurlijk niet voor niets. De reden dat we deze dan ook hebben opgenomen in dit lijstje, is met name doordat ze in de grote en vooral ook drukke steden niet meer weg te denken zijn. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat het in het centrum van Amsterdam bijvoorbeeld, alles behalve handig is om met je auto overal tussendoor te moeten, daarbij komt ook dat de kosten voor het parkeren van je auto oplopen tot meer dan 5 euro per uur. Een bakfiets biedt dus op meerdere fronten uitkomst, zoals het doen van de boodschappen, maar ook het wegbrengen van de kinderen naar school. Nu is het natuurlijk wel handig dat je voldoende ruimte om de deur hebt, zodat je deze bakfiets ook veilig achter je huis kunt zetten, aangezien de kans op diefstal vrij groot is als je deze onbeheerd voor de deur laat staan.

De mama fiets

Een groot deel van de vrouwen in de leeftijd tot 40 jaar is het gegund om moeder te worden. De perfecte  fiets om je kind dan mee te kunnen vervoeren, is uiteraard de mama fiets. Deze fietsen kenmerken zich vooral doordat ze een wat lagere instap hebben en een kinderzitje gemakkelijk zowel voor- als op de bagagedrager is te monteren. Natuurlijk hoef je deze fiets niet per se alleen aan te schaffen wanneer je moeder bent, maar is het wel één van de populairste e-bikes voor dames van dit moment.

Elektrische fiets met lage instap

De mama fiets kenmerkt zich met name door de lage instap, maar heeft daarnaast tal van andere kenmerken, die niet voor iedereen van toepassing zijn. De fiets met lage instap is daarom vooral voor mensen die wat slechter te been zijn en ook op leeftijd, de perfecte keuze om op een veilige manier op en ook af te kunnen stappen. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je met één been blijft haken en dus zo aan de andere kant weer van de fiets valt. Dit type e-bike is dus de perfecte keuze voor wanneer je wat minder te been bent, maar wel regelmatig een lekker eind wilt kunnen fietsen. Overigens is het niets om je voor te hoeven schamen, aangezien ook een groot deel van de mannen kiest voor een e-bike met lage instap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken