Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit wil je weten over het Nupo dieet

Een aanzienlijk deel van de Nederlandse vrouwen is niet tevreden over haar lichaam. Het gaat hierbij voornamelijk om jonge vrouwen: uit onderzoek blijkt dat 60% van de jonge vrouwen niet tevreden is over hun gewicht, over de vorm van hun lichaam of een bepaald lichaamsdeel.

Is dat herkenbaar voor jou en zou je het liefst wel wat kilo’s kwijt willen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Misschien is het zogeheten Nupo dieet iets voor jou. Dit dieet is door de jaren heen het best verkochte dieet van Denemarken geworden. Waarom dat zo is en wat je er nog meer over moet weten, lees je in dit artikel.

Nupo dieet: wat is dat precies?

Het Nupo dieet is ontwikkeld door Dr. Flemming Quaade, een Deense onderzoeker naar obesitas en overgewicht. Samen met het bedrijf Oluf Mørk bedacht hij in 1981 het merk Nupo dat staat voor Nutritional Powder. Het was al aan het einde van de jaren 70 het geval dat Oluf Mørk bezig was met het ontwikkelen van het ideale dieet waarbij je wel lekkere dingen kon eten én tegelijkertijd kon afvallen. Uiteindelijk werd dat het poeder van Nupo in de vorm van maaltijdvervangers. In eerste instantie werd het Nupo dieet ontwikkeld in een ziekenhuis in Denemarken, maar het groeide al gauw uit tot een populair merk. 

Het grootste doel van het poeder was om van diëten een positieve ervaring te maken; zonder dat je alsmaar trek hebt en niet verzadigd bent. De producten van het merk zijn onderverdeeld in drie verschillende categorieën: meal, diet en life. Je kunt de producten samen én apart van elkaar nuttigen. Kies je ervoor om het Nupo dieet te volgen, dan eet je iedere dag zes Nupo dieetproducten; smakelijke producten met minder calorieën. Ook kun je een paar van je reguliere maaltijden vervangen met de One Meals, calorie-arme maaltijdvervangers.

Verantwoorde en effectieve manieren van diëten

Er zijn ontzettend veel vrouwen die al van alles hebben geprobeerd om af te vallen; vaak zonder enig succes. Je weet inmiddels waarschijnlijk al wel dat je er altijd de tijd voor moet nemen. Overhaast diëten zorgt er namelijk vrijwel altijd weer voor dat je die kilo’s uiteindelijk weer terug hebt. In dat geval is het goed om te weten dat het Nupo dieet inmiddels het best gedocumenteerde VLC (very low calorie) dieet is dat er bestaat. Het dieet is samengesteld door professionele diëtisten voor mensen die net dat duwtje in de rug nodig hebben om een bepaald voedingspatroon te doorbreken en een boost voor hun gezondheid kunnen gebruiken.

Dat zorgt ervoor dat het een effectief dieet is waar eigenlijk iedereen mee kan beginnen. De bedenkers van het Nupo dieet weten als geen ander dat je bepaalde voedingsstoffen niet kunt missen. Daarom beschikken de producten van Nupo over een optimale samenstelling van vezels, eiwitten, mineralen en vitaminen. Natuurlijk zijn er talloze diëten die je kunt volgen, maar eerlijk is eerlijk: niet ieder dieet is goed vol te houden of een goede match bij je persoonlijke wensen. Het Nupo dieet zorgt voor effectief resultaat, dus is wellicht iets voor je om te proberen als je wat kilo’s kwijt wil.

Hoe werkt het Nupo dieet precies?

Om een optimaal effect te bereiken met het Nupo dieet is het aan te raden om alle maaltijden op een dag te vervangen met 6 Nupo maaltijden. Een combinatie van deze maaltijden biedt het ultieme aanbod van de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft, zodat je geen trek krijgt. Wat goed is om te weten, is dat je met het Nupo dieet maximaal 800 calorieën op een dag consumeert. Dat betekent dat je lichaam direct begint met het verbranden en dus met afvallen. Dit proces gebeurt volledig verantwoord; juist omdat je wel de juiste vitaminen, eiwitten en mineralen binnen zal krijgen.

Je hebt hierbij de keuze om voor de meest strenge variant van Nupo te gaan, waarbij je alle dagen van de week dieet. Dit is absoluut niet verplicht om te kunnen profiteren van de voordelen van Nupo. Je kunt namelijk ook een paar dagen instellen als ‘dieetdagen’, zoals twee, drie of vijf dagen per week. Of je gaat voor een paar vervangers per dag in plaats van volle dagen. Het is allemaal mogelijk. Je kunt kiezen uit volledige maaltijdvervangers, maar ook uit snacks, shakes, pannenkoeken, repen en meer. Dat maakt het eenvoudiger om af en toe te switchen tussen producten. Wat denk je ervan? Is het Nupo dieet iets voor jou?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken